Ze severu Čech se Zbrojovka vrací bez bodů

Ze severu Čech se Zbrojovka vrací bez bodů

Po vyrovnané první půli rozhodly utkání dva smrtící brejky Teplic v době, kdy Zbrojovka chtěla utkání zlomit na svou stranu. Zbytečné chyby v obraně a nedůraz v zakončení tak stál Zbrojovku v posledním utkání podzimu bodový zisk.

Celou řadou zranění a trestů sužovaná Zbrojovka cestovala k poslednímu utkání podzimu až na sever Čech, kde ji čekalo utkání proti předposledním Teplicím. Jak již na předzápasové tiskové konferenci upozornil trenér Čuhel, herní projev Severočechů v průběhu podzimu zažíval kvalitativní růst, a tak bylo jasné, že pokud bude Zbrojovka chtít před zimní přestávkou bodovat a posílit tak svou pozici v tabulce, bude muset podat koncentrovaný výkon bez chyb.

Úvodní desetiminutovka utkání mnoho vzrušení nenabídla. Teplice se pokusily podle očekávání zahájit zápas náporem, ale kvalitní obranná fáze hry Zbrojovky je do šancí nepustila. Za zmínku stojí první střelecký pokus Zbrojovky z 9. minuty, kdy Glaserově ráně chybělo víc přesnosti. Tentýž hráč byl i u druhé šance Zbrojovky, ale po centru Lutonského si v 17. minutě počínal podobně jako o několik chvil dříve. Grigara tak poprvé přinutil k zákroku až v 18. minutě po pěkné kombinaci Škoda.

Zbrojovka v průběhu půle začala tahat za delší provaz a blízko ke gólu měl ve 24. minutě dobře hrající Fall. Svou střelou dokázal pokořit Grigara, míči však v cestě do sítě zabránil na poslední chvíli Lüftner. Další pokus Brna si připsal ve 32. minutě Lutonský. První šance Teplic ze 34. minuty hned nesla přídomek "gólová", ale proti hlavě Lüftnera vytáhl skvělý zákrok Martin Doležal. Když už se Škodovi podařilo propašovat ve 41. minutě míč do sítě, radost brněnských hráčů utnul zdvižený praporek pomezního. Do útrob Stínadel se tak šlo za bezbrankového stavu.

Úvod druhé půle nejprve přinesl dvojitou obří šanci Zbrojovky. Nejprve Grigara po propadnuvším Glaserově centru nepropálil Fall, o několik sekund později se to nepovedlo ani Škodovi. Na druhé straně rozvlnil boční síť Jursa. K obrovské smůle hostů právě v době, kdy byla Zbrojovka lepší a tlačila svého soupeře, přišla chyba hostující obrany a Mahmutovičův brejk gólově zakončil Chovanec.

Zbrojovku inkasovaný gól vybudil k ještě větší aktivitě. Svou minelu se pokusil napravit v 65. minutě Jakub Brabec, ale jeho střele chyběla razance. O minutu později došlo k nedorozumění hostující obrany s Martinem Doležalem a Mahmutovič tak poslal z čista jasna Teplice do dvoubrankového vedení. Snížení se Zbrojovka mohla dočkat po přímém kopu kapitána Zavadila, na jeho nebezpečný centr však žádný z jeho spoluhráčů nedoskočil.

Zbrojovce se nedařilo dnes ani v zakončení. Když Grigar svou chybou nabídl Brnu jasnou šanci, Škoda nedokázal z otočky dopravit míč do sítě. V posledních minutách už si Teplice hlídaly výsledek a nepustily Zbrojovku do souvislejšího tlaku.

Poslední utkání podzimu, v němž Brno rozhodně nebylo horším mužstvem, body bohužel nepřineslo, a tak Zbrojovka končí podzim se ziskem jednadvaceti bodů. Jarní část soutěže začíná 23.2., kdy na Srbskou zavítá Viktoria Plzeň. Ani v zimě však hráči Zbrojovky nebudou zahálet a o všech důležitých akcích budete informováni na webu.

Stoper Pernica: Náš tým má do budoucna potenciál
26.11.2012 | Martin Lísal

Stoper Pernica: Náš tým má do budoucna potenciál

16 zápasů, 1440 minut. Více toho Luděk Pernica na podzim v lize odehrát prostě nemohl. Je tak...
25.11.2012 | Daniel Král

"Měli jsme na body," litoval po zápase Čuhel především...

Další kvalitní, bojovný výkon, který však nepřinesl body. Podobně jako po utkání se Spartou litoval...
Odvety jsou tu, rok 2012 zakončí Zbrojovka v Teplicích
23.11.2012 | Martin Lísal

Odvety jsou tu, rok 2012 zakončí Zbrojovka v Teplicích

Ještě jedna zkouška čeká na Brňany před zimní pauzou. Polovina soutěže je pryč, začínají odvety a...