Na mistra byla Zbrojovka pod Ještědem krátká

Na mistra byla Zbrojovka pod Ještědem krátká

Další body byly ve hře v utkání s Libercem, který Zbrojovka již dokázala v probíhajícím ročníku pokořit. Tentokrát však Zbrojovka zastihla Slovan v parádní formě a hostující obraně se nepodařilo uhlídat Michaela Rabušice...

Po zdolání Olomouce a dlouho očekávaném plném bodovém zisku se čekalo, zda Zbrojovka dokáže, podobně jako na podzim, překvapit a bodovat i proti úřadujícímu mistru z Liberce. Trenér Luděk Grmela poslal od první minuty na hřiště sestavu identickou té proti Sigmě. Ta však tentokrát čelila soupeři ve skvělé formě. Domácí dokázali zvítězit ve třech posledních utkáních vždy shodně, 1:0.

Slovan po opatrném začátku v průběhu první půle začal plnit roli favorita. Radovat se domácí mohli již po čtvrthodině hry, tváří v tvář Rabušicovi však dokázal Doležal na hlavičku ex-brněnského forvarda pohotově zareagovat. Zbrojovce však bylo tohle varování málo, a tak se po Kušnírově centru a následné další Rabušicově hlavě ve 25. minutě již skóre měnilo.

Inkasovaná branka zapůsobila na brněnské jako budík. Do té doby bezzubá Flinta se začala pomalu osmělovat. Po ranách Mezlíka a Lutonského přišla největší šance na vyrovnání deset minut po inkasované brance. Aktivní Lutonský našel přesným centrem čelo dlouhána Kroupy, jehož pokus rozezvonil tyč Kovárovy brány. Pokračující zvýšená aktivita ke gólu nevedla, a tak se obě mužstva do kabin odebrala za stavu příznivějšího pro domácí.

Hra ve druhé půli se nesla v duchu pozorného bránění náskoku ze strany libereckých. Rozvířit útočné vody Zbrojovky se nepodařilo ani střídajícím Švancarovi s Přerovským, a tak následoval další krutý trest od Michaela Rabušice. Ten v 82. minutě tentokrát využil přihrávku Sackeyho a upravil stav ne příliš oku lahodícímu zápasu na konečných 2:0.

Další šanci na zisk bodů má Zbrojovka až v pondělí, 29.4., kdy od 18:00 přivítá Baník Ostrava. Přijďte Zbrojovku podpořit v tomhle veledůležitém utkání!

Ohlasy trenérů

Ludevít Grmela (Zbrojovka): V úvodních třiceti minutách se nám bohužel nedařilo hrát to, s čím jsme do utkání šli. Kvůli špatnému přechodu přes střed hřiště jsme se nedostávali do hry. Po inkasovaném gólu se naše hra zvedla, bohužel velká Kroupova šance skončila pouze tyčí. Soupeři musím pogratulovat a uznat, že dnes zvítězil zaslouženě.
Měli jsme asi moc těžké nohy, tvrdil po utkání na severu Čech Karel Kroupa
21.04.2013 | Jan Hrabálek

Měli jsme asi moc těžké nohy, tvrdil po utkání na...

Olomoucký záblesk naděje na severu Čech rychle zhasnul. Zbrojovka nenavázala na vydařený duel s...
Zbrojovka se představí na severu Čech, hostí ji Liberec
19.04.2013 | Jakub Sabol

Zbrojovka se představí na severu Čech, hostí ji...

Po úspěšné premiéře nového brněnského lodivoda Ludevíta Grmely se Brňané představí na půdě...