Zbrojovka porazila Prostějov, tři body trefil Magera

Zbrojovka porazila Prostějov, tři body trefil Magera

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky hostili doma Prostějov a dlouho se urputně bránícímu soupeři nemohli dostat na kobylku, trefovali jen brankovou konstrukci. Tento stav zlomil až střídající Lukáš Magera, který jedenáctým gólem sezóny rozhodl o důležité výhře.

Zbrojovka dle očekávání zahájila zápas aktivně a v úvodu zasypala vápno Prostějova centry z obou stran. V 8. minutě se Brno dostalo do prvního zakončení, střela z druhé vlny ale Krejčímu vůbec nesedla. O poznání blíž úvodní brance byl ve 20. minutě Bariš, když ze skrumáže po rohovém kopu trefil břevno. O chvilku později vystrašil tentýž hráč Le Gianga rohovým kopem, když míč od praporku tentokrát kroutil přímo do brány. Brankář Prostějova byl však na zemi včas a svůj tým podržel. Stejný výsledek měla i situace z 31. minuty, kdy se Přichystal pokoušel Le Gianga obstřelit po Škodově přihrávce.

V závěru první půle Zbrojovka vystupňovala tlak a začala si vytvářet další vyložené šance. Nejprve z voleje napálil míč do tyče Šumbera, následně Štěpanovský z úhlu vyprášil Le Giangovi rukavice. V další šanci pak Štepanovský zamířil hlavou nad. Devět rohů, tyč a břevno, první dějství se ale obešlo bez branek.

Do druhé půle přišel ofenzivu posílit Lukáš Magera a byl to právě on, kdo stál v 59. minutě na konci první gólové akce! Škoda v rychlém brejku posunul míč do uličky na Eismanna, jeho přetažený centr našel hlavu Magery a ten s patřičnou dávkou důrazu protlačil míč za čáru!

Za deset minut potom mohlo být vedení Zbrojovky dvoubrankové, Flinta však nevyužila v rozmezí minuty hned dvě dobré příležitosti. Na Le Giangovi si vylámali zuby jak Škoda hlavou, tak i Magera z bezprostřední blízkosti nohou.

Zbrojovka se tak v závěrečných minutách musela o těsnou výhru strachovat, do žádné vyložené šance ale obrana Brna hosty nepustila. Do brejku se naopak dral střídající Sedlák, kterého musel faulovat Janíček a v samém závěru viděl červenou kartu. Tři body tak zůstávají i díky jedenáctému gólu Magery a šesté asistenci Eismanna na Srbské.

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Prostějovem (1:0)
03.04.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Prostějovem (1:0)

B r n o - Řada neproměněných šancí, břevno, tyč - a úspěšný žolík Lukáš Magera. Takový byl nedělní...
VIDEO: Lukáš Vraštil po utkání s Prostějovem
01.04.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč.

VIDEO: Lukáš Vraštil po utkání s Prostějovem

B r n o - Obránce Lukáše Vraštil se poprvé na jaře objevil v základní sestavě Zbrojovky. Pomohl...
VIDEO: Trenér Šustr po výhře s Prostějovem
31.03.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Šustr po výhře s Prostějovem

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky se v utkání s Prostějovem dlouho nemohli prosadit, přes řadu šancí...

Fotogalerie

Všechny fotografie