Zbrojovka zvládla zápas se Znojmem a získala tři body!

Zbrojovka zvládla zápas se Znojmem a získala tři body!

B R N O - Zbrojováci dokázali odčinit minulé utkání a v domácím prostředí porazili Znojmo 2:0. Hned ve dvaadvacáté minutě namířil Brno k výhře Štepanovský, na kterého ve druhé půli navázal střídající Tonda Růsek. Zbrojovka tak stáhla ztrátu na barážovou třetí příčku, ta aktuálně činí jeden bod.

Zbrojováci se netajili cílem odčinit prohru ve Varnsdorfu, k tomu mělo dopomoci i několik změn v sestavě. Brankáře Halousku nahradil Jiří Floder, jenž zaznamenal první soutěžní start v áčku Zbrojovky. V obraně se ukázala dvojice Šural - Sukup, do zálohy se vrátil Krejčí a místo Růska nastoupil vedle Škody Lukáš Magera. Zranění nepustilo do zápasu ani na lavičku Jakuba Přichystala.

Úvod utkání příliš fotbalové krásy nenabízel. Brno drželo míč ve své moci, ale jediné ohrožení hostující branky byla střela mimo v podání Šumbery po přetaženém centru Magery. Hosté toužili zahrozit z volného kopu, ale Floder mohl zůstat klidný, neboť se k němu míč nedostal. Rychlou útočnou akci Zbrojovky na druhé straně zakončoval kapitán Magera, ale z otočky, podobně jako Šumbera, přestřelil.

Velkou šanci vytvořil pro Štepanovského Michal Škoda, jenž vysunul brněnského křídelníka do pravé strany, ale rána záložníka s číslem 24 na zádech skončila jen těsně vedle. Po dvaceti minutách hry mohl otevřít skóre Damián Bariš, ale v tísni nedokázal zužitkovat Eismannův centr. Domácí fanoušky to však mrzet nemuselo. Ve dvaadvacáté minutě se míč dostal na kopačku Petera Štepanovského, jenž svůj brejk zakončil přesnou střelou pod padajícím Bučkem - 1:0.

Flinta i nadále pokračovala v aktivní hře a další gól mohla přidat krátce před uplynutím prvních třiceti minut. Střelec první branky Štepanovský uvolnil Šimona Šumberu, ale zimní akvizice Zbrojovky svou technickou ranou těsně minula branku. Sedm minut před koncem první půle si oba aktéři role prohodili, ale v tomto případě Buček na slovenského matadora v barvách Brna vyzrál. V závěru poločasu ještě dostal přísnou žlutou kartu kapitán Magera a Zbrojovka si odnesla do kabiny vedení 1:0.

Druhá půle začala opatrně. Brno si bylo vědomo svého vedení a nikam si příliš nehnalo. Naopak Znojmo se tlačilo za vyrovnáním, ke střele se dostal Machálek, ale jeho střela nemířila mezi tři tyče. I tak jej radši skryl do svých rukavic brankář Floder. Změnu brněnské hry přineslo střídání. Mageru nahradil Tonda Růsek, který vnesl do hry potřebné tempo a společně se Štepanovským notně zlobil obranu Znojma.

Ve třiašedesáté minutě se dostalo ke slovu opět Znojmo. Z volného kopu se do brněnského vápna snesl nepříjemný centr, ale brankář Floder si poradil a míč vyboxoval do bezpečí. Na druhé straně zahrozila dvojice Růsek - Škoda. Nejprve vyslal nepřený pokud prvně jmenovaný, o chvíli později se k hlavičce dostal Michal Škoda, jenž podobně jako jeho kolega minul branku Bučka.

V závěrečných dvaceti minutách mohli diváci vidět patrně nejzajímavější momenty zápasu. V jednasedmdesáté minutě nopohlídala defenzíva Brna Dominika Kuncu, jenž sám prchal po pravé straně na Flodera. Domácí brankář si však včas vyběhl a jeho šanci zlikvidoval. O pět minut později se podruhé měnilo skóre. Pavel Eismann nacentroval z levého křídla, jeho krásný centr našel hlavu důrazného Antonína Růska a ten poslal míč za bezmocného Bučka - 2:0. Osmá gólová nahrávka pro Eisiho a šestý gól pro Tondu!

Vzápětí mohl navýšit Škoda, uvolnil se na ose hřiště, ale krásnou ranou těsně minul. Ten samý hráč byl aktérem i další gólovky domácích. Střídající Ondřej Pachlopník se elegantně dostal do vápna, od brankové čáry poslal centr na Michala Škodu, jehož dělovka rozezvučela břevno a následně se odrazila na brankovou čáru. Závěr duelu Zbrojovka zvládla a může slavit tři důležité body v cestě za kýženým cílem.

Byl to hodně soubojový zápas, hodnotil duel se Znojmem střelec Štepanovský
30.04.2019 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Byl to hodně soubojový zápas, hodnotil duel se Znojmem...

B r n o - Dvacet jedna minut. Přesně tak dlouho trvalo v zápase Zbrojovky se Znojmem, než domácí...
VIDEO: Trenér Šustr po vítězném utkání se Znojmem
28.04.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Šustr po vítězném utkání se Znojmem

B r n o - Před utkáním se Znojmem znělo z brněnské kabiny unisono - chceme odčinit prohru ve...
VIDEO: Nervozita? Jen zdravá, usmíval se debutant Floder
28.04.2019 | Michal Hladký, Martin Lísal. FOTO: J. Drápal (FOTEX)

VIDEO: Nervozita? Jen zdravá, usmíval se debutant...

B r n o - Další domácí zápas a další tři body. Tentokrát dokonce s čistým kontem, takový byl...

Fotogalerie

Všechny fotografie