Zbrojovka zvládla deštivé utkání v Sokolově a připisuje si další tři body

Zbrojovka zvládla deštivé utkání v Sokolově a připisuje si další tři body

SOKOLOV - Zbrojovka si v rámci 26. kola F:NL v Sokolově připsala za hustého deště svou pátou venkovní výhru v sezóně a ideálně se tak naladila na úterní domácí šlágr s Hradcem. Na západě Čech orámovalo Brno brankami poločasovou pauzu, když na úvodní gól Michala Škody navázal po změně stran svou premiérovou trefou za áčko Ondra Pachlopník. Druhá vychytaná nula při druhém startu Jirky Flodera tím pádem znamená zasloužené tři body pro Zbrojovku.

Zbrojovka zahájila utkání na západě Čech aktivně a Dvořák v sokolovské bráně musel na zem již v první minutě po střele Krejčího. Také domácí se v úvodu prezentovali povedenou akcí, dobrý zákrok Flodera byl ale kvůli ofsajdovému postavení nakonec zbytečný. Na další šanci si Brno počkalo do 13. minuty, kdy se dravým průnikem zakončeným zblokovanou střelou prezentoval Štepanovský. O poznání nebezpečnější projektil vyslal na Dvořákovu bránu Škoda, po jehož ráně se míč otřel o boční síť. Úvodní dvacetiminutovku uzavřel druhý skvělý zákrok Flodera, i tentokrát ale domácí hráč zakončoval z nedovoleného postavení.

Flinta byla minutu od minuty nebezpečnější a z úvodní hry nahoru - dolů se jí v závěrečné čtvrthodině první půle podařilo dostat Sokolov pod souvislejší tlak. Střela Eismanna z hranice vápna ani nájezd Pachlopníka z ostrého úhlu však brankou neskončily. Poté, co se neujala ani hlavička Magery po rohovém kopu, se zdálo, že úvodní půle skončí bez branek. Dvě minuty před pauzou však zbrojovácký tlak vygradoval a po tyči Krejčího se míč dostal k Peteru Štepanovskému. Ten se ve vápně skvěle zorientoval a posadil na hlavu Michala ŠKODY centr, po němž brněnský kanonýr z bezprostřední blízkosti poprvé překonal Dvořáka. Až inkasovaná branka vybudila ke zvýšené aktivitě také domácí a Jiří Floder si ještě před odchodem do kabin musel připsat další dva těžké zákroky.

Případné drama ve druhé půli se naštěstí Zbrojovce podařilo utnout již po třech minutách, kdy uklidňující druhou branku přidal do odkryté brány po Šumberově chytré přihrávce dobře hrající Ondra PACHLOPNÍK. Brno bylo při chuti a v rozmezí dalších pěti minut mělo hned třikrát blízko k další brance. Škodovu střelu musela domácí obrana zlikvidovat až na brankové čáře a mnoho nechybělo ani hlavičce Petera Štepanovského, která resultovala v další nebezpečný roh Zbrojovky. Domácí ale horké chvíle přestáli bez další pohromy.

Za neutuchajícího deště vsadil Baník v závěrečné půli vše na jednu kartu, obrana Zbrojovky s jistým Floderem za zády však fungovala bezchybně a domácím chyběla v útoku potřebná jiskra. Až v 80. minutě se míč po závaru odrazil ke Kosakovi, který vyslal směrem na Flodera razantní pokus, ale hostující gólman svůj tým v klíčový okamžik znovu podržel. V poslední minutě se ještě o efektní zakončení patičkou snažil Škoda, skóre však již zůstalo neměnné a Zbrojovka tak po přesvědčivém výkonu veze domů do Brna tři body za výhru 2:0.

VIDEO: Sestřih vítězného utkání v Sokolově (0:2)
06.05.2019 | Martin Lísal. FOTO: Tomáš Bouda (www.fksokolov.cz)

VIDEO: Sestřih vítězného utkání v Sokolově (0:2)

S o k o l o v - Hlavička Michala Škody, premiérový gól Ondry Pachlopníka, řada dalších zajímavých...
Výhra, navíc gól. Ideální sobota, těšilo Ondru Pachlopníka
05.05.2019 | Martin Lísal. FOTO: Tomáš Bouda (www.fksokolov.cz)

Výhra, navíc gól. Ideální sobota, těšilo Ondru...

S o k o l o v - Cestou do Sokolova mohl Ondra Pachlopník jen hádat, kolik minut odehraje. Nakonec...
Trenér Šustr po výhře v Sokolově
04.05.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po výhře v Sokolově

S o k o l o v - Sokolovská expedice úspěšná - Zbrojovka zvítězila v nejvzdálenější druholigové...