Kanonáda na závěr - Zbrojovka zvítězila v Jihlavě 6:1!

Kanonáda na závěr - Zbrojovka zvítězila v Jihlavě 6:1!

J I H L A V A - Zbrojovka zakončila základní část na hřišti barážových kolegů z Jihlavy. V duelu druhého s třetím se nadechla k málo vídané kanonádě a na Vysočině nakonec zvítězila 6:1! Dvěma góly se prezentoval Martin Zikl, jednou se trefili Růsek, Přichystal, Bartolomeu a Vintr. A teď už je před Brňany baráž!

Oba soupeři už nemohli nic ztratit, ve hře naopak bylo navození psychické pohody před baráží. Trenér Šustr udělal před zápasem celkem pět změn. V obraně nastoupil místo Kryštůfka navrátilec Petr Pavlík, v záloze Bartolomeu s Vintrem a v útoku Zikl s Přichystalem. Na lavičku pak usedl uzdravený Michal Škoda. Také kádr Jihlavy byl obměněný.

Zbrojovka vstoupila do utkání v Jihlavě aktivně a exbrněnský brankář Veselý musel být v pozoru. V šestnácté minutě fauloval Novotný Bartolomea kousek od rohového praporku a Zbrojovka zahrávala volný kop. Jeho exekuce se ujal sám Robert Bartolomeu a to se ukázalo jako skvělé řešení. Centr na zadní tyč neomylně našel hlavu Antonína Růska a brněnský mladík uklidil míč hlavou do sítě - 0:1. O patnáct minut později se dostal do jasné šance Ondřej Vintr, ale na malém vápně nedokázal trefit míč dle svých představ a přestřelil.

Sedmnáct minut před koncem první půle se domácímu týmu podařilo srovnat. Pavel Šulc pronikl s míčem obranou Zbrojovky, poradil si s obráncem a překonal brankáře Flodera přesnou ranou - 1:1. Flinta se však nevzdala - to, co předvedla v následujících minutách, zaslouží obdiv. Časomíra na jihlavském stadionu ukazovala hodnotu 41. Z pravé strany se za průnikovou přihrávkou přiřítil do vápna Ondřej Vintr. Přesným pasem vyzval k zakončení Martina Zikla, který se ve skluzu nemýlil a Zbrojovka rázem vedla! To však nebylo vše. Minuta s číslem 43 znamenala únik Jakuba Přichystala, jenž svůj brejk zakončil přesným zásahem do jihlavské sítě - 1:3. Oba mladí Zbrojováci se trefili poprvé v sezóně, závěr poločasu z říše snů hosty výrazně nakopl.

Kdo by čekal, že Zbrojovka bude ve druhé půli hrát na jistotu a nikam se nebude tlačit, tak se hluboce mýlil. Pouhých sedm minut po začátku poločasu prchl obraně Jihlavy Martin Zikl, jeho střela překvapila Vlastimila Veselého v brance domácích a míč skončil v síti počtvrté - 1:4.

Zbrojovka pokračovala v aktivní hře a ve dvaasedmdesáté minutě přišlo další navýšení vedení brněnského týmu. Přihrávku z pravé strany usměrnil elegantně do sítě Robert Bartolomeu a Veselý byl bez šance na zákrok - 1:5. O pět minut později to bylo o pět gólů. Nedůrazná obrana Jihlavy nechala zakončoval Martina Zikla, jehož ránu výborně zastavil Veselý. Odražený míč si ale ve vápně našel Ondřej Vintr a přesným zakončením poslal míč do sítě pošesté - 1:6.

Brňané si díky rekordní venkovní výhře pojistili primát nejlépe střílejícího celku soutěže a před baráží tak natáhli vítěznou sérii na šest zápasů. Ještě dnes se pak dozvědí, koho ve středu vyzvou v baráži na Srbské!

Na gól už jsem čekal dlouho, usmívá se Zikl po Jihlavě
27.05.2019 | Martin Lísal

Na gól už jsem čekal dlouho, usmívá se Zikl po Jihlavě

B r n o – Martin Zikl letos v Juniorské lize sázel gól za gólem, na trefu v „áčku“ ale čekal až do...
VIDEO: Sestřih vítězného utkání v Jihlavě!
27.05.2019 | Martin Lísal. FOTO: www.fcvysocina.cz

VIDEO: Sestřih vítězného utkání v Jihlavě!

B r n o - Závěrečný duel FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v Jihlavě přinesl rekordní venkovní výhru 6:1, kromě...
Trenér Šustr po výhře v Jihlavě
25.05.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po výhře v Jihlavě

J i h l a v a - Fotbalisté Zbrojovky zakončili základní část FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY kanonádou na...