Premiérový gól Jakuba Černína zařídil v Třinci alespoň bod

Premiérový gól Jakuba Černína zařídil v Třinci alespoň bod

T Ř I N E C - V posledním utkání před reprezentační přestávkou zajížděla Zbrojovka do Třince. Po bezbrankové první půli šli domácí do vedení, alespoň bod pak Zbrojovce vystřelil střídající Černín po Šumberově rohovém kopu.

Trenér Šustr poslal do zápasu totožnou sestavu, která zahajovala předcházející domácí utkání s Vítkovicemi.

Úvod duelu nebyl směrem do ofenzivy zcela dle představ hostujícího celku. Zbrojovka se osmělila až po dvaceti minutách, kdy Růsek nedosáhl na Eismannův centr a Pázlerův pokus zblokoval obránce. Následně se Krška dostal ke krásné průnikové přihrávce, ale těsně před nabíhajícím Štepanovským sebral míč Adamuška.

Další šanci si vytvořila Zbrojovka v sedmatřicáté minutě, Pázler vyslal nebezpečný pokus do vápna, ale i v tomto případě byl Adamuška o malý moment rychlejší než nabíhající hráč, kterým byl tentokrát Růsek.

Nová posila Zbrojovky, Jan Pázler, se mohl zapsat do listiny střelců v jednačtyřicáté minutě, ale jeho ránu zblokovala obrana Třince na rohový kop. O minutu později vyslal do vápna centr Jakub Šural, míč si našel Peter Štepanovský a jeho tvrdá rána notně potrápila Adamušku. Na druhé straně nadělal Floderovi vrásky centr z přímého kopu, ale obrana Brna si poradila a míč odvrátila do bezpečí. Poločas tak branku nepřinesl, neboť dobře postavený Floder lapil i střelu Akulinina.

Ve druhé části zápasu se pokusil trenér Šustr oživit hru nasazením Pachlopníka na pozici Růska. Místo potřebné aktivity dopředu však přišel inkasovaný gól. Po sedmi minutách druhé části se utrhl obraně Brna Arroyo, místo zakončení našel svým pasem Leonida Akulinina, který nedal svou střelou Floderovi žádnou šanci - 1:0.

Na inkasovanou branku zareagovala lavička dalším střídáním, místo Bariše a Fouska šli do hry Černín se Šumberou, což se ukázalo jako šťastný tah. O srovnání se v osmapadesáté minutě snažil Pachlopník. Nejprve poslal svou hlavičku jen do bránícího hráče, který odrazil míč do autu. Následně se snažil brněnský mladík uvolnit na středu, ale svým pokusem trefil jen obránce. Ve čtyřiašedesáté minutě už ovšem bylo srovnáno. Rohový kop Šumbery přistál přímo na hlavě Jakuba Černína, jenž si tvrdou hlavičkou připsal první gól za “A” tým - 1:1.

Brno pokračovalo v aktivní hře a snažilo se strhnout zápas na svou stranu. Bohužel pro brněnské byla obrana Třince důrazná a do větších šancí se už Flinta nedostávala. Na druhé straně propadl Machalíkův centr k Bedecsovi, ale ten před odkrytou brankou selhal. V závěru se o nebezpečný centr snažil Krška, ale míč našel v rukavících brankář Adamuška a vzápětí vyrazil i střelu Šumbery z úhlu.

Zbrojovka se tak už nedokázala prosadit a z Třince veze bod za remízu 1:1.

VIDEO: Sestřih utkání v Třinci (1:1)
02.09.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání v Třinci (1:1)

T ř i n e c - Fotbalisté Zbrojovky remizovali v utkání 7. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti...
Jakub Černín: První gól? Jsem spíš zklamaný, že nemáme tři body
01.09.2019 | Martin Lísal

Jakub Černín: První gól? Jsem spíš zklamaný, že nemáme...

T ř i n e c - Ozdobit svůj první start ve Zbrojovce gólem? Nepoštěstí se to zrovna každému, ale...
Trenér Šustr po utkání v Třinci
31.08.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání v Třinci

T ř i n e c - Zbrojováci na hřišti Třince nerozšířili svou bilanci dvou výher, na šance chudý zápas...