Zbrojovka na úvod jara ubojovala výhru se Sokolovem

Zbrojovka na úvod jara ubojovala výhru se Sokolovem

B R N O - První jarní duel na Srbské měl nakonec hodně dramatický průběh, Zbrojovka ale nakonec vyválčila tři body a porazila Sokolov 1:0. Rozhodující gól vstřelil obránce Jakub Šural.

Ještě před začátkem zápasu proběhly dva ceremonioály. Nejprve byl gratulací odměněn Petr “John” Uličný, který nedávno oslavil 70 let. Od brněnského klubu dostal populární trenér dres se sedmdesátkou. Druhou slavnostní událostí bylo rozloučení s Lukášem Magerou, který Zbrojovku v zimě opustil. Jak Lukáši Magerovi, tak Petru Uličnému předával dary radní města Brna Jaroslav Suchý, fanoušci posléze oběma věnovali choreografii.

Utkání mělo v prvních minutách opravdu rychlý spád. Hned v deváté minutě šlo Brno po standardce do vedení. Vaňkův zakroucený centr si po několika odrazech přes hráče soupeře, Přichystala a Fouska našel Jakub Šural a poslal jej dělovkou do branky. Třetí gólovou oslavu již tradičně věnoval svému bratrovi. Poměrně rychle ovšem mohlo být srovnáno. O minutu později se totiž zjevil před Floderem Manzia, kterého domácí brankář vychytal, ale míč vyrazil opět k Manziovi, jenž pálil do odkryté branky. Na brankové čáře však zasáhl hrdina těchto minut Šural a míč odkopl do bezpečí.

Sokolov po inkasované brance paradoxně ožil a Floder musel řešit několik zapeklitých situací. V jedné z nich se zjevil opět Manzia, ale naštěstí pro Brno trefil jen brankovou konstrukci. O chvíli později se před Floderem objevil Ju a dokázal rozvlnit síť. Bohužel pro Sokolovské jen tu boční. Na druhé straně měl gól na hlavě Fousek, ale jeho hlavička po centru Vaňka jen protáhla Fryštáka, ten vyrazil míč na roh. Využít zaváhání obrany Sokolova mohli v průběhu první půle Hladík či Šumbera, ale v obou případech zasáhl včas bránící hráč a míč odpravil do bezpečí. Poločas tak přinesl jen jednu branku a Zbrojovka vedla 1:0.

Do druhé půle oba týmy přitvrdily a šancí ubylo. Zbrojovka sice působila aktivněji, ale hrozila primárně z centrů. Hra se odehrávala primárně ve středu pole a další větší šance přišla až v závěru duelu. Po faulu na hranici vápna zahrávali domácí volný kop. K jeho exekuci se postavil Ondřej Vaněk a svou střelou jen těsně minul hostující branku. Branku nepřineslo ani čtyřminutové nastavení a Zbrojovka tak na úvod jara bere tři body.

VIDEO: Sestřih utkání se Sokolovem (1:0)
11.03.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání se Sokolovem (1:0)

B r n o - Zbrojovka vstoupila do jara vítězně, v utkání 17. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazila...
Důležité tři body, radoval se Floder. Tolik práce nečekal
10.03.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

Důležité tři body, radoval se Floder. Tolik práce...

B r n o - V přípravě si znovu vybojoval pozici brankářské jedničky a hned v prvním jarním kole...
Trenér Machálek po utkání se Sokolovem
08.03.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po utkání se Sokolovem

B r n o - Slova trenéra Machálka se potvrdila. Úvodní jarní bitva byla nakonec náročnější, než si...

Fotogalerie

Všechny fotografie