Béčko v domácí premiéře remizovalo s Lanžhotem

Béčko v domácí premiéře remizovalo s Lanžhotem

B r n o - Zbrojovácké béčko ani na druhý pokus neurvalo vítězství. Na domácím hřišti v Bystrci remizovali Brňané s Lanžhotem 0:0 a po dvou kolech mají na kontě dva body.

Do úvodní domácí bitvy nové sezóny na trávníku v Bystrci vstoupili fotbalisté Zbrojovky aktivně. Jako první zahrozil svým průnikem Mach, který se protáhl do vápna, ale svým přízemním centrem do druhé vlny nikoho v červeném nenašel. Na opačné straně se prezentovali hosté z Lanžhota rychlým brejkem, nicméně pas Sablera skvěle přečetl na poslední chvíli stoper Žalud. Po dvaceti minutách dostali domácí k dispozici přímý kop, jehož exekuce se ujal Ševčík, nicméně jeho kroucená rána přes zeď mířila zhruba metr nad břevno.

Z hostujících řad nejvíce zlobil útočník Sabler, který se po kolmici protáhl do šestnáctky, místo střely však ještě nahrával spoluhráči a celou situaci defenzíva Brna pokryla. Další útok béčka Zbrojovky rozjel Lhotecký, který rychle vysunul Macha, ten ale ranou z úhlu po zemi orazítkoval pouze tyč. Hosté poté bleskově otočili hru a na tři přihrávky se dostali vpřed, načež se za obranu protáhl opět Sabler, ale tváří v tvář Markovi neuspěl – domácí brankář podržel skvělým zákrokem svůj celek.

Po bezbrankové první půli vstoupila domácí družina aktivně i do druhého poločasu. V jeho úvodu si vypracovala několik zajímavých centrů a sérii rohových kopů, ale ani z nich úvodní branka ne a ne přijít. Po necelé hodině hry pálil z hranice vápna Šmid, jeho prudká rána se ale mezi tři tyče nevešla. Podobně to zkoušel o chvíli později z ještě větší dálky Jambor, tentokrát tečovaná rána zamířila taktéž nad břevno branky Lanžhotu.

Zhruba dvacet minut před koncem mohli otevřít skóre zápasu hosté. V brejku získal míč Sabler, který vyzval ke skórování střídajícího Bartoše, ten však z hranice vápna osamocen levačkou branku minul. Závěrečné minuty přinesly aktivní fotbal, na hřišti se místy přiostřilo a rozhodčí byl nucen několikrát vytáhnout ze své kapsy žlutou kartu. V závěru převzala otěže zápasu Zbrojovka, která soupeře zmáčkla, obrana hostů však působila kompaktně a neprostupně. V poslední šanci duelu po centru Purriniho zasáhl brankář Klimeš a při následném odkopu jeden z hostů nastřelil Rogožana, od nějž se míč odrazil o centimetry vedle levé tyče.

Utkání v příjemném počasí nakonec branku nepřineslo, a tak oba celky zapsaly remízu i ve svém druhém vystoupení v nové sezóně.

Fotogalerie

Všechny fotografie