Gól přišel pozdě, Zbrojovka podlehla Jablonci 1:2

Gól přišel pozdě, Zbrojovka podlehla Jablonci 1:2

B R N O - Třiadvacáté kolo FORTUNA:LIGY přivedlo na Srbskou pátý Jablonec. Tým vedený svérázným Petrem Radou se na Srbské dočkal vedení už v desáté minutě. Hra Zbrojovky se ve druhé půli zlepšila, soupeř ale odskočil na dvougólový rozdíl a v závěru už Fila pouze snížil.

Vstup do utkání vyšel lépe Jablonci. Už v páté minutě se dostal do velké šance Pleštil, ale jeho pokus vytáhl dobrým zákrokem na roh domácí brankář Jiří Floder. Situace z desáté minutě ovšem dopadla hůře, domácí defenziva nedokázala po standardce a nastřeleném břevnu odpravit míč z vápna a Dominik Pleštil překonal ležícího Flodera.

Během chvíle to mohlo být už 0:2, ale proti Schranzovi se gólman Zbrojovky vytasil s dobrým zákrokem a nedovolil mu zvýšit. Pak mohlo přijít jako blesk z čistého nebe srovnání. V ostrém úhlu se zjevil Jakub Přichystal a svým pokusem orazítkoval břevno hostující branky. Další komplikace pro partu trenéra Dostálka nastala ve dvacáté minutě, kdy zraněného Jakuba Šurala musel nahradit Jan Hlavica.

Zbrojovka se dlouho držela pod tlakem hostujícího týmu a nedařilo se jí probít se směrem kupředu. To mohl změnit rohový kop pět minut před pauzou, ale hlavička, do které se opřel Luděk Pernica, nemohla překvapit Hrubého v bráně Severočechů. Nebezpečí pro hosty mohla znamenat ještě šance Růska, který bohužel nezpracoval hezký míč od Bariše, a poločas tak ovládli hosté poměrem 1:0.

Druhých pětačtyřicet minut zahájil trenér Dostálek hned trojicí střídání, na hřiště se podívali Reiter, Fila, Fousek. Opačným směrem zamířili Štepanovský, Přichystal a Bariš. První rozruch ve vápně Jablonce mohl přinést Růsek, který se snažil o akrobatické zakončení, míč ale nedokázal trefit. Ten samý hráč se mohl prosadit v 66. minutě, kdy se k němu dostal centr Jana Moravce, ale brněnský forvard hlavičkoval jen do prostoru, kde stál gólman Hrubý. Filův pokus z úhlu zase těsně minul tyč.

Těžká rána do vazu brněnského klubu přišla v 73. minutě. Floder nejdříve perfektně vychytal Zeleného, kterému přiklepl míč Doležal, ale míč se po Floderově zákroku odrazil přesně do prostoru, kde byl nikým nehlídaný Ivan Schranz, jenž si tentokrát proti Floderovi počínal přesně. Hosté tak vedli 2:0 a Zbrojovce nebylo nic platné optické zlepšení ve druhém dějství.

Obratem měl snížení na noze další čerstvý hráč Jan Hladík, který hned po inkasované brance nahradil Ondřeje Pachlopníka, ale střelu brněnského univerzála dokázal Hrubý vyrazit. Posledních deset minut přineslo velký rozruch na brněnské Srbské. Nejprve se dostal do zakončení střelec druhé branky hostí, Ivan Schranz, jenž těsně minul brněnskou svatyni. O tři minuty později šli hosté do přečíslení tří na dva brněnské beky, ale osamocený Haitl nedokázal překonat Flodera, který si připsal další zákrok.

Snížení mohl v předposlední minutě základní hrací doby obstarat opět Hladík, šel sám na Hrubého, ale brankář Jablonce dokázal jeho zakončení zneškodnit. V nastaveném čase se Brno přeci jen dočkalo. Centr Hlavici nedokázala obrana Jablonce stoprocentně pokrýt a Daniel Fila se dočkal premiérového zásahu ve FORTUNA:LIZE.

Zbrojovka měla vzápětí ještě jednu možnost, tu ale v branku nepřetavila a z utkání s Jabloncem odchází bez bodového zisku. To znamená další velkou komplikaci v boji o záchranu.

Moravec po Jablonci: Kontaktní gól přišel moc pozdě
A-tým
15.03.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Moravec po Jablonci: Kontaktní gól přišel moc pozdě

B r n o – Fotbalisté Zbrojovky v neděli nestačili na Jablonec a nerozšířili svou skromnou bodovou...
VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí utkání s Jabloncem
14.03.2021 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek hodnotí utkání s Jabloncem

B r n o – Když už dokázali Zbrojováci dotlačit míč do sítě, bylo pozdě. Filův zásah znamenal pouze...
Fila o prvním gólu: Je to vzpruha, ale z týmového hlediska je to špatné
A-tým
14.03.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Fila o prvním gólu: Je to vzpruha, ale z týmového...

B r n o – Dlouhé čtyři zápasy nedokázali Brňané na svém stadionu vstřelit branku. Čekání prolomil...

Fotogalerie

Všechny fotografie