Zbrojovka nevyužila přesilovku a se Slavií se rozešla smírně

Zbrojovka nevyužila přesilovku a se Slavií se rozešla smírně

B R N O - Brněnští fotbalisté v 25. kole hostili na Srbské vedoucí a dosud neporaženou Slavii. Domácí hráli od 18. minuty přesilovou hru po vyloučení brankáře Vágnera, tu však i přes řadu šancí využít nedokázali a musí se smířit s bodem za remízu 0:0.

Jediný český jarní účastník evropských pohárů dal o sobě vědět krátce po zahájení hry. Bah dostal míč za brněnskou obranu, kde se rozhodl hledat přihrávkou Kuchtu, kterého však dobře obsadil Hlavica, který míč potečoval mimo dosah Kuchty. Ten se ale do zakončení přeci jen dostal, avšak po pasu od Masopusta Berkovcovu bránu minul.

Po čtvrthodině hry přišel klíčový okamžik duelu. Hlavica se hnal osamocený za nakopnutým míčem, proti kterému vyběhl i gólman Vágner. Brněnský forvard byl u míče o něco málo dříve, pustil si jej okolo Vágnera, který jej podrazil a sudí Orel tasil žlutou kartu. Po zásahu VAR sudí Orel situaci přehodnotil a slávistickému brankáři ukázal kartónek tmavší barvy.

A Zbrojovka rázem ožila. Po špatné malé domů se na Kováře, který nahradil vyloučeného Vágnera, hnal Ondřej Pachlopník, který nasadil matadorovi v hostující bráně povedenou kličku a přihrávkou před bránu vyzval ke skórování Jana Hladíka. Ten však nabídnutou možností pohrdl a nastřelil jen vracejícího se obránce.

Na druhé straně zahrozil z volného kopu Lukáš Provod, jehož pokus se stáčel k tyči brněnské brány, ale Berkovec si poradil a míč vytěsnil mimo prostor tří tyčí. Krátce po půlhodině hry mohla přijít další klíčová situace. Pachlopník po narážečce s Růskem a kontaktu s Holešem upadl v pokutovém území a k překvapení domácích hráčů a funkcionářů zůstala píšťalka sudího Orla němá. Poločas tak branku nepřinesl.

Zbrojovka si aktivitu přinesla i do druhé půle. Do velké šance se hnal v 55. minutě Hladík, kterého na hranici pravidel odzbrojil ve vápně Kačaraba. Na druhé straně zahrozil z dálky Holeš, ale Berkovec si poradil a ustrážil svou branku. Velkou šanci si vypracovala Zbrojovka v devětapadesáté minutě, kdy se z poměrně velké vzdálenosti dostal k ráně Timotej Záhumenský, ale rána zimní akvizice Zbrojovky skončila pouze parádním zákrokem Kováře.

Domácím zatrnulo v sedmdesáté minutě, kdy se po zákroku na Zimu opět dostal ke slovu VAR, ale i tentokrát rozhodl ve prospěch Zbrojovky a penalta se nepískala. Šest minut před koncem druhé půle mohl otevřít skóre domácí mladík Fila, ale jeho střela skončila metr vedle hostující brány. Do šance se Fila dostal i v 89. minutě, kdy se protáhl okolo Kačaraby, ale ten jej skluzem dokázal odzbrojit. Třetí šance Fily přišla v nastaveném čase, kdy hlavičkou minul hostující branku.

Utkání tak nepřineslo žádnou branku a Zbrojovka si připisuje bod, který by před zápasem určitě brala všemi deseti. Vzhledem k průběhu duelu je to však poměrně málo. I tak je Zbrojovka jediným klubem, který v letošní sezóně vyšel z konfrontace proti Slavii neporažen.

Čerstvý otec Hladík po Slavii: Snad nás bod s lídrem povzbudí
A-tým
06.04.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Čerstvý otec Hladík po Slavii: Snad nás bod s lídrem...

B r n o – Mezi hráče, kteří dostali v utkání se Slavií důvěru od první minuty, patřil i útočník Jan...
Trenér Dostálek po utkání se Slavií
A-tým
04.04.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Trenér Dostálek po utkání se Slavií

B r n o – Za standardních okolností by Zbrojováci remízu s prvním týmem tabulky brali. Tím spíš, že...
V neděli hostíme pražskou Slavii!
A-tým
02.04.2021 | Martin Lísal

V neděli hostíme pražskou Slavii!

B r n o - První (a zároveň poslední) jarní reprezentační přestávka končí, před námi je posledních...

Fotogalerie

Všechny fotografie