V semifinále Tipsport Malta Cupu podlehla Zbrojovka Tirolu 0:2

V semifinále Tipsport Malta Cupu podlehla Zbrojovka Tirolu 0:2

M A L T A - Fotbalisté Zbrojovky mají za sebou první duel v roce 2021. V semifinále Tipsport Malta Cupu proti rakouskému WSG Tirol Swarovski nejprve v úvodním dějství zahodili několik slibných šancí, naopak soupeř byl po prostřídání produktivnější a během dvou minut rozhodl o svém vítězství. Svěřenci Richarda Dostálka si tak v sobotu zahrají o třetí místo.

Zbrojovka do prvního utkání roku 2021 vstoupila aktivně. V duelu proti TSG Tirol Swarovski zahrozila poprvé ve třetí minutě, když centr Moravce od pravé postranní čáry našel ve vápně volného Adam Fouska, ten však hlavou z dobré pozice mířil vedle. Brněnští byli proti pátému celku rakouské nejvyšší soutěže i nadále aktivnější a další šance přišla po půlhodině hry, kdy se do šestnáctky po přesné kolmici protáhl Pachlopník, ovšem jeho rána levačkou pouze orazítkovala vzdálenější tyč.

Ve 36. minutě byl faulován Reiter a k rozehrávce přímého kopu se postavil Vaněk, jeho rána přes zeď ale zamířila vedle levé tyče. V závěru půle jeden z hostů odrazil centr Reitera k Fouskovi, který rychle posunul na Zikla, ale rána navrátilce z podzimního hostování v Prostějově skončila na boční síti. První půle skončila bez branek.

Do druhé půle nastoupili Rakušané v úplně nové sestavě, v níž nescházela většina opor. Kouč Zbrojovky Dostálek pak sestavu obměnil po hodině hry a postupně se do hry dostali všichni náhradníci kromě gólmana Flodera. První zápas za "áčko" si tak zahrál i Barnabáš Lacík. Do první větší šance se v tomto dějství dostali fotbalisté Tirolu. Koch chytrou přihrávkou pod sebe našel ve vápně volného Bauernfeida, který byl sám před Šustrem, ale brankář Zbrojovky předvedl důležitý zákrok a k dorážce se útočník soupeře nedostal.

Z další šance už ale rakouský celek udeřil a dostal se vedení. Frederiksen dostal rychlou kolmici do vápna a celou akci vyšperkoval ještě na volného Zlatka Dediče, který před prázdnou brankou pohodlně zakončil – 0:1. Povedenou pasáž hry navíc Tirol korunoval za dvě minuty dalším gólem, když aktivní Nikolai Frederiksen převzal přihrávku a tentokrát akci vzal na sebe, načež z první zakončil přesně pod břevno – 0:2.

Snížit mohli Brněnští patnáct minut před koncem, kdy Hladík vysunul Štepanovského, ale ten z pravé strany hostujícího brankáře nepropálil. Jihomoravané se snažili v závěru s výsledkem něco udělat, ale další větší šanci si nevypracovali. Do finále Tipsport Malta Cupu tak postupuje rakouský Tirol, Zbrojovka si v sobotu zahraje o třetí místo s poraženým souboje Olomouce s Trnavou.

PREVIEW: V semifinále Tipsport Malta Cupu proti rakouskému WSG Tirol Swarovski
A-tým
06.01.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: V semifinále Tipsport Malta Cupu proti...

M a l t a - Zbrojováci dnes sehrají první utkání v rámci soustředění. V semifinále Tipsport Malta...
Trenér Dostálek po utkání s WSG Swarovski  Tirol
A-tým
06.01.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání s WSG Swarovski Tirol

M a l t a – Dnešní semifinále Tipsport Malta Cupu proti WSG Swarovski Tirol bylo doslova a do...

Fotogalerie

Všechny fotografie