Zbrojovka zvládla souboj s Vyškovem a znovu se přiblížila postupu

Zbrojovka zvládla souboj s Vyškovem a znovu se přiblížila postupu

D r n o v i c e - Fotbalisté Zbrojovky učinili další krok za vysněným postupem. Na hřišti v Drnovicích porazili před skvělou kulisou Vyškov 2:0, když se o branky postarali ve druhé půli Řezníček se Ševčíkem.

Trenér Dostálek nemohl pro souboj v Drnovicích počítat se zraněnými Šuralem a Rogožanem. Na pozici stopera nastoupil Adrián Čermák, v základní sestavě se objevili i Jan Hladík a Michal Ševčík.

V úvodu sledovali diváci v Drnovicích aktivní fotbal z obou stran. Za domácí chtěl hned v úvodu zahrotit Lacík, který se po rohovém kopu Zbrojovky a rychlém brejku prodral do vápna, míč mu však utekl do autu. V desáté minutě zahrozila poprvé výrazněji i Zbrojovka, Fousek svou střelou řádně protáhl gólmana Kinského, nicméně jeho rána mířila těsně nad branku a otřela se o břevno. Hrálo se ve skvělé atmosféře a před početným sektorem hostujících fanoušků.

Brňané byli aktivnější, po čtvrthodině hry a zmatku v obraně Vyškova mohl zakončovat Blecha, rána mu ale nesedla podle představ. Na druhé straně hrozil obránce Štěpánek, který se za vápnem opřel do zdařilé střely, nicméně Berkovec se vyznamenal a pohotovým zákrokem vytáhl míč na roh. Chvíli poté museli hosté sáhnout k nucenému střídání, Štěrbu nahradil Bariš.

Další šance přišly až po půlhodině hry. Klesa na straně jedné pálil vedle, hosté naopak neuspěli po zblokovaných střelách Blechy a právě střídajícího Bariše v krátkém sledu. V další kombinaci Zbrojovky hrozil Blecha po pasu Texla, hostující záložník pálil na vzdálenější tyč, ovšem Kinský byl pozorný a po míči se natáhl. V závěru půle se ještě do dvou zajímavých šancích vydali vpřed domácí, jenže Ackroyd netrefil přihrávku Lacíka a pokus Moučky bezpečně schoval do rukavic Berkovec.

Po bezbrankové půli vyšel vstup do druhého poločasu daleko lépe hostům. Už po čtyřech minutách hry se k míči po Hladíkově asistenci dostal Jakub Řezníček a potvrdil roli nejlepšího kanonýra soutěže. S balónem se protáhl do zakončení a po zemi bezchybně zakončil – 0:1. Hosté byli rázem při chuti a Ševčík vybízel ke skórování Fouska, přihrávka však byla o něco delší, a tak zasáhl vyběhnuvší Kinský.

Po hodině hry se mohl opět mezi střelce zapsal Řezníček, který obešel několik soupeřů, položil si obránce a pohotově vypálil, Kinský se ale skvěle vrhnul na zem a jeho pokus vytáhl konečky prstů mimo. Dvacet minut před koncem naopak nebyli domácí blízko od skórování, když Kanakimana posadil hezký centr na hlavu Ackyorda, ten však zamířil ve skvělé pozici o centimetry vedle tyče.

V závěru se domácí snažili s výsledkem něco udělat, jenže obrana Zbrojovka působila opět pevně a spolehlivě. Naopak dvě minuty před koncem měl na noze definitivní pojistku Přichystal, který obešel všechny soupeře a postupoval sám na Kinského, ten se mu však vrhnul pohotově pod nohy a míč mu sebral z pod kopaček.

Hosté nakonec pojistili svou výhru. V páté minutě nastavení se Michal Ševčík ujal rozehrávky přímého kopu a Kinský jeho pokus vytěsnil pouze do tyče, odkud se míč odrazil do sítě. Zbrojovka zvládla jihomoravský souboj s Vyškovem a opět se výrazně přiblížila postupu do nejvyšší soutěže.

VIDEO: Sestřih utkání proti Vyškovu
A-tým
25.04.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání proti Vyškovu

D r n o v i c e - Zbrojovka v utkání 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazila Vyškov na hřišti v...
VIDEO: Fanoušci byli skvělí, snad přijdou i ve středu, přeje si Řezníček
A-tým
24.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Fanoušci byli skvělí, snad přijdou i ve středu,...

D r n o v i c e – Jako správný kapitán to vzal na sebe. Útočník Jakub Řezníček zlomil krátce po...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Vyškovem
A-tým
23.04.2022 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Vyškovem

D r n o v i c e - Richard Dostálek odehrál v Drnovicích devět ligových zápasů – tři vyhrál, ve...

Fotogalerie

Všechny fotografie