O výhře ve Vlašimi rozhodl v závěru z penalty Řezníček

O výhře ve Vlašimi rozhodl v závěru z penalty Řezníček

B R N O - Po středečních postupových oslavách zavítala Zbrojovka v rámci 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřiště druhé Vlašimi. Brzy se ujala vedení, na trefu Blechy ale domácí záhy zareagovali a srovnali. V dalším průběhu oba týmy zahazovaly šance, Vlašim dokonce po hodině hry i penaltu. Pokutový kop nakonec o osudu duelu rozhodl na druhé straně, minutu před koncem trefil tři body pro Zbrojovky z pětky Jakub Řezníček.

Zbrojovku po postupových oslavách čekal šlágr na hřišti druhé Vlašimi a trenér Dostálek udělal v sestavě podle očekávání několik změn. Od úvodu nastoupili Šiman, Jambor či Nečas; naopak Berkovec, Ševčík, Přichystal a Řezníček začali na lavici náhradníků. Zcela chyběl lehce zraněný Hrabina, další hráči pak nastoupili za B tým.

Úvod vyšel Brňanům velmi dobře a v šesté minutě se ujali vedení. Bariš obral ve vápně o míč Juráska a naservíroval jej před prázdnou branku Filipu Blechovi, který se trefil proti celku, za něj ještě na podzim hrál – 0:1. Zbrojovka měla i nadále herně navrch nicméně v 18. minutě přišlo vyrovnání, když Zlatohlávek uvolnil Jana Suchana a ten z jedničky trefil přesně pod břevno – 1:1. Celé situaci předcházel sporný moment v podobě otočeného autu, což se neobešlo bez karetních trestů pro oba trenéry Zbrojovky.

Další minuty patřily opět Brnu a byl to Blecha, který napřáhl z dálky, brankář Vágner se však natáhl k levé tyči a jeho pokus vyškrábl. Ještě větší šanci měl následně Fousek, který v individuální akci obešel posledního obránce a obstřelil pravačkou gólmana, jeho pokus vykopl kousek před čarou vracející se Svoboda.

Po uplynutí půlhodiny hry se připoměnili také domácí, přímý kop Riga Šiman vyrazil a poradil si také s dorážkou Broukala. Po následném rohu se navíc k hlavičce dostal Breda, skákavé zakončení opět zlikvidoval Šiman. V závěru půle pak ještě hrozil vlašimský Solomon, další tvrdou ránu ale gólman Zbrojovky vyrazil. Neuspěl také Hladík, který se taktéž ocitl tváří v tvář gólmanovi, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Na začátku druhé půle mohl zaváhání Texla ztrestat Gning, ve skluzu ale minul prázdnou branku. Na druhé straně mohl skórovat Blecha, po přetaženém centru se zbavil beka a překonal také gólmana, na čáře jeho pokus vykopl obránce soupeře. Po hodině hry sáhnul Richard Dostálek ke dvojitému střídání a do hry se místo Jambora s Nečasem dostali Ševčík a Řezníček.

Další zahozené šance však počítali domácí. Tu asi největší v 66. minutě, kdy Vlašim po ruce Hlavici dostala k dispozici penaltu, Křišťan však úplně minul branku a neposlal tak svůj celek do vedení. Do hry se poté dostal i Jakub Přichystala, v závěrečné desetiminutovce se utkání lámalo.

Hostující barvy opět podržel brankář Šiman, který zastavil dalekonosnou ránu Zinhasoviče a poradil si i s dorážkou Krunerta z úhlu. A když už to vypadalo, že se budou body dělit, vysunul dvě minuty před koncem Řezníček za obranu lobem Přichystala a hostující záložník byl ve vápně faulován. Byla nařízena penalta, které se chopil Jakub Řezníček, tvrdou střelou po zemi k levé tyči dal svůj 17. gól v sezóně a rozhodl o výhře Zbrojovky – 1:2.

VIDEO: Byli jsme dobře nastavení, těšilo Blechu po utkání ve Vlašimi
A-tým
02.05.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Byli jsme dobře nastavení, těšilo Blechu po...

V l a š i m – Fotbalisté Zbrojovky za sebou mají vydařený týden – ve středu porazili Třinec a...
VIDEO: Jsem rád, že mi trenéři dali šanci, usmívá se Šiman
A-tým
02.05.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Jsem rád, že mi trenéři dali šanci, usmívá se...

V l a š i m – Gólman Jakub Šiman se po středeční premiéře postavil do brány Zbrojovky i v neděli ve...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání ve Vlašimi
A-tým
01.05.2022 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání ve Vlašimi

V l a š i m – Fotbalisté Zbrojovky zvládli první zápas po dosažení postupové jistoty na jedničku....

Fotogalerie

Všechny fotografie