Zbrojovka si po výsledku 1:1 odváží bod i z Ostravy

Zbrojovka si po výsledku 1:1 odváží bod i z Ostravy

I z dalšího venkovního utkání se Zbrojovce podařilo vytěžit bod. Na trefu Milana Lutonského ze závěru prvního poločasu v druhém dějství hlavou odpovídal Michal Frydrych. Baník v závěru kousal, na kompaktní obranu "flinty" byl ale krátký.

Domácí na sobě alarmující pozici v ligové tabulce v úvodních minutách nedávali znát a Zbrojovka na zámek Baníku několik minut hledala recept. Na Majtánovu hlavičku i následný volej se sice Radek Petr ještě mohl jen dívat, při dalekonosném pokusu Greguše už ale musel vytahovat efektní robinzonádu.

Ani Zbrojovka nezůstávala v útočných aktivitách pozadu. Nejprve se po centru Davida Paška z pravé strany snažil patičkou prosadit Michal Škoda, po jehož teči míč propadl pokutovým územím, mezi tři tyče Bučkovy brány ale nezamířil. David Pašek byl aktivní i o pár minut později, když jeho přízemní rána těsně prolétla kolem pravé tyče domácí brány.

A za nebojácný presink byla Zbrojovka odměněna v pětačtyřicáté minutě. Ostravský gólman vyrobil při rozehrávce obrovskou hrubku, před Michalem Škodou odpálil míč přímo na nohu Milanu Lutonskému, který neváhal a Bučka z první dalekonosnou střelou potupil.

I úvod druhého dějství patřil Brnu, a kolem domácího brankáře létal jeden nebezpečný míč za druhým. Ani dělovka Halašky, ani pohotová střela Mezlíka ale ostravskou jedničku výrazněji nevyděsily.

To Baník z kabin nevyrazil zrovna v energickém duchu, i přesto se však domácím z ojedinělé šance podařilo vyrovnat. Svým vyhlášeným centrem našel Martin Lukeš ze standardní situace přesně hlavu Michala Frydrycha, a Radek Petr poprvé kapituloval.

Z útočného fotbalu pramenily další šance, i proto si v 70. minutě oba mančafty připsaly po jedné spálené tutovce. Nejprve na ofsajdovou past vyzrál Halaška a řítil se sám na Bučka, ten však napravil zaváhání z prvního poločasu a příležitost brněnského útočníka vymazal. To na druhé straně se podařilo pohotově prosadit Droppovi a Radek Petr měl co dělat, aby tečovanou střelu vytěsnil alespoň na roh.

V závěru utkání Baník vycítil, že by ze zápasu mohl vytěžit i více než jen bod, ani střela Lukeše, ani obrovský závar před bránou při zakončení Fantiše už ale v branku neresultoval.

Video (ČT):

Ohlasy trenérů

Radoslav Látal (FC Baník Ostrava): "Hodnotí se mi těžko, je to pořád ta samá písnička, hrubými chybami vždy srazíme sebe i náš zlepšený výkon. Jinak ale klukům nemám co vyčítat, bojovali, bod je však pro nás ztráta."
Petr Čuhel (FC Zbrojovka Brno): "Věděli jsme, že nás proti Ostravě čeká těžký zápas, což se potvrdilo. Domácím jsme se vyrovnali až po nějakých 20ti minutách, do zápasu jsme jinak vstoupili ospale. Ve druhém poločase jsme se dostávali pod tlak při standardních situacích, měli jsme i několik brejků, které při troše štěstí mohly skončit brankou. Remíza je zasloužená a mi ji musíme vzít."

Ostrava nás v druhém poločase potrápila, říká po zápase s Baníkem Milan Lutonský
20.10.2012 | Jan Nečas

Ostrava nás v druhém poločase potrápila, říká po...

Zbrojovka si bod z Ostravy odváží i díky ústřední postavě prvního poločasu. Milan Lutonský po...
Po skalpu mistra čeká na Zbrojovku ostravský Baník
18.10.2012 | Lucie Hromádková

Po skalpu mistra čeká na Zbrojovku ostravský Baník

B R N O - Po výhře nad loňským vítězem Gambrinus ligy čeká na brněnské fotbalisty další z nedávných...