VIDEO: První den na soustředění

VIDEO: První den na soustředění

L a r a - Ještě včera pošmourno a mrazivo, dnes sluníčko a teplota se odpoledne přehoupla dvacet stupňů. První den soustředění v Turecku zatím splnil to, co od něj Brňané očekávají - příjemné počasí, přírodní tráva a veškeré podmínky pro trénink.

Po včerejším pozdním příletu neměli Zbrojováci mnoho času na seznámení s rozsáhlým hotelovým komplexem Trendy Lara. V průběhu dneška tak někteří místy lehce bloudili, než si zvykli, která chodba a které schodiště kam vede.

Naše výprava je ubytovaná ve třetím bloku hotelu v pátém patře (jen trenéři bydlí v šestém). Ač je hotel samotný poměrně zaplněný, v "brněnském" křídle je klid. Přímo u výtahu je masérna, která byla již od rána v provozu. Hned vedle má svůj sklad kustod a obě místnosti tak jsou během dne nejnavštěvovanější. Na dveřích u kustoda visí jako obvykle denní harmonogram.

Ten dnešní byl uzpůsobený pozdnímu příletu. Trénink tak začal v jedenáct a skončil o půl jedné. Obsahoval kondiční i herní prvky a byl poměrně intenzivní (viz video na Zbrojovka TV). Proběhl na tréninkovém hřišti Mardan Sports Complex - tedy v bezprostřední blízkosti stadionu, na kterém Zbrojovka předloni sehrála dva zápasy a letos zde bude minimálně jeden také hrát. O ligové body tu svého času bojoval místní Antalyaspor, stánek má kapacitu osm tisíc diváků.

Po obědě a odpočinku se hráči ve skupinách přesunuli do posilovny, pak je čekala regenerace a o půl sedmé večeře. K regeneraci mohli Zbrojováci využít kromě zmíněné masérny i vnitřní či venkovní bazén s vyhřívanou vodou. Někdo se před posilovnou vydal i k moři - počasí se vydařilo parádně a teplota se odpoledne přehoupla přes dvacet stupňů.

Po večeři si ještě všichni vyslechli plán na zítřejší den v podobě dvou tréninků a večerního mítinku. V sobotu je pak na programu první přípravný duel proti Dunajské Stredě (výkop 13:00 SEČ).

Sledujte další průběh soustředění na webu a sociálních sítích klubu!

Fotogalerie

Všechny fotografie

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...