SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

SOUHRN: Jak si vedli Zbrojováci v reprezentaci?

B r n o - Také v poslední reprezentační přestávce roku 2018 zamířilo na srazy i několik hráčů Zbrojovky. Některé z nich vyřadilo ze hry zranění či nemoc, i tak ale zanechali na trávnících solidní stopu.

Tým U21 v tomto termínu akci neměl, ve výběru U20 ale Zbrojovka měla dva zástupce. Do utkání Elite Tournament proti Švýcarsku, které se hrálo na Srbské, nakonec zasáhli oba. Antonín Růsek odehrál závěrečných patnáct minut, Ladislav Krejčí přišel na hřiště v 85. minutě. Oba tak mohli oslavit výhru 2:1.

Výběr U19 absolvoval ve Zlíně a Kroměříži úspěšně první cyklus kvalifikace na evropský šampionát. Do všech zápasů zasáhl i Ondřej Pachlopník. V úvodním duelu proti Lucembursku (2:1) otevřel první brankou skóre. V bitvě s Makedonií (2:1) naskočil do hry v 59. minutě a proti Chorvatsku (2:2) hrál opět od začátku. Sedm bodů stačilo reprezentaci na první příčku a pohodlný postup.

V týmu U18 figurovali Zbrojováci jen mezi náhradníky, na lavičce ale usedl trenér naší "sedmnáctky" Lukáš Kříž. Asistoval tak nejprve u divoké remízy v Itálii (3:3), na znojemském trávníku pak následovala výhra s Rakouskem (1:0).

Výběr U16 čekaly dva přípravné zápasy v Německu. Pro zdravotní problémy k nim neodcestovali Lukáš Endl a David Jambor, v nominaci ale nakonec nechyběl Kevin Vojtíšek. V úvodním utkání (0:7) odehrál první poločas, druhý zápas (1:3) pak odehrál celý.

Posledním reprezentantem se v tomto období stal Filip Hlucháň, s týmem U15 absolvoval reprezentační kemp v Písku a přípravné utkání proti o rok starším hráčům Plzně.

další články

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský
A-tým
25.04.2024 | Klub

Novým majitelem klubu se stává Libor Zábranský

B r n o - Fotbalový klub FC Zbrojovka Brno mění svou vlastnickou strukturu. Novým majoritním...
U18: Remíza v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U18: Remíza v Opavě

O p a v a - Dorostenci Zbrojovky (U18) remizovali v dohrávce na hřišti Opavy 2:2. V první půli...
U16: Bodová série skončila v Opavě
Mládež
24.04.2024 | Martin Lísal

U16: Bodová série skončila v Opavě

O p a v a - Mladší dorostenci se ve středu vydali k dohrávce na hřiště Opavy. V divoké přestřelce...