Zbrojovka zdolala mistra! Výhru nad Plzní trefil Jakub Řezníček

Zbrojovka zdolala mistra! Výhru nad Plzní trefil Jakub Řezníček

B r n o - Přesně 8 050 diváků sledovalo překvapivé vítězství brněnského týmu nad úřadující Viktorií Plzeň. Jediným střelcem uktání se stal Jakub Řezníček, který v 55. minutě proměnil pokutový kop.

Kouč Zbrojovky Václav Kotal byl nucen před utkáním řešit ztrátu klíčového muže - kapitána Zavadila, zranil se také Pašek. Na hřišti se letos poprvé od začátku objevil Brigant, místo na kraji obrany zaujal Malík.

Hosté poprvé zahrozili v 6. minutě po rohovém kopu, kdy hlavičku Beránka musel do zámezí odvracet Radek Buchta. Po zhruba čtvrthodině hry se ve velmi dobré pozici ocitl brněnský Keresteš, jenže střela mu vůbec nesedla a skončila daleko od pravé tyče hostující brány. Ve 23. minutě měl zase obrovskou šanci k otevření skóre Jan Malík, který po narážečce s Řezníčkem náležitě protáhl Matúše Kozáčika. Po následném rohovém kopu navíc ještě pálil Petr Buchta, ani tentokráte však plzeňského brankáře překonat nedokázal. Diváci se v první pětačtyřicetiminutovce rozhodně nenudili, gól však neviděli a po první půli si tak oba celky měnily strany za bezbrankového stavu.

Méně akčnější úvod druhého dějství utnul nejprve v 53. minutě šikovným průnikem po pravé straně Malík, který však následnou střelou z úhlu Kozáčika nepřekonal. O chvíli později se ale snesl centr z levé strany na neobsazeného Briganta, který sice nejprve hlavičkou napálil plzeňského brankáře, o chvíli později byl ale faulován a sudí Kocourek okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. K míči si stoupl Jakub ŘEZNÍČEK, který nekompromisní střelou k pravé tyči dostal Zbrojovku do vedení.

Autor první branky mohl po hodině hry přidat i druhý zásah, když se po rychlém přenesení hry řítil na soupeřovu branku sám. Rychle však byl dopaden dotírajícím obráncem a jeho uspěcháné finální střele tak chyběla razance. Na druhé straně zase zahrozil Hrošovský, jehož rozehrávka volného přímého kopu se otřela o břevno. Ten samý hráč pak navíc v 70. minutě střelou z výborné pozice jen o několik centimetrů minul levou tyč Melichárkovy brány.

V těchto minutách byla jasným pánem na hřišti mistrovská Plzeň, která se ze všech sil snažila o srovnání nepříznivého stavu. Brněnští však zodpovědnou defenzivou zřídkakdy dovolili hostujícím hráčům ohrozit Melichárkovu svatyni. Plzeňský trenér Krejčí se pokusil oživit hru svých svěřenců příchodem útočníků Mahmutoviče a Holendy. Ani tento ofenzivní tandem však hostům kýžené srovnání nepřinesl. Minutu před koncem standardní hrací doby stadionu na Srbské zatrnulo, když se k zakončení hlavou dostal hostující Ďuriš, ani jeho pokus však mezi tři tyče nezamířil.

V nastaveném čase ještě Viktoria zahrávala volný přímý kop z nebezpečné vzdálenosti, Kovaříkův centr však žádného spoluhráče nenašel. V nervózní koncovce zápasu už hosté ze západních Čech nic vymyslet nedokázali a za nadšeného jásotu 8050 fanoušků, kteří si našli cestu na královopolský stadion, Zbrojovka porazila úřadujícího mistra ligy v poměru 1:0.

Sestřih utkání

Měl jsem raději zůstat na hřišti, vzpomíná Malík na pomalu se vlekoucí závěr utkání s Plzní
27.10.2015 | Martin Lísal

Měl jsem raději zůstat na hřišti, vzpomíná Malík na...

B r n o - Jana Malíka jen tak něco nerozhází. Ligový debut si odbyl na jaře 2013 proti Spartě...
Fanoušci si takový výsledek zasloužili, říká jeden z hrdinů utkání s Plzní - Tomáš Brigant
26.10.2015 | Martin Lísal

Fanoušci si takový výsledek zasloužili, říká jeden z...

B r n o - Tomáš Brigant má za sebou úspěšný týden. V pondělí pomohl juniorce v demolici Znojma, za...
Kotal po Plzni: Za vítězství dnes patří dík celému mužstvu!
25.10.2015 | Martin Lísal

Kotal po Plzni: Za vítězství dnes patří dík celému...

B r n o - Zbrojovka má za sebou velkolepý večer! Před solidně zaplněným a skvěle fandícím stadionem...

Fotogalerie

Všechny fotografie