Zbrojovka na závěr přípravy porazila Vyškov 5:1

Zbrojovka na závěr přípravy porazila Vyškov 5:1

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky zakončili zimní přípravu vítězně. V utkání s třetiligovým Vyškovem nastříleli nakonec pět branek, přičemž sami inkasovali jednou. Po gólu si připsali Růsek, Šumbera a Magera, dva góly zařídil Přichystal.

Trenér Šustr učinil oproti minulému utkání jedinou změnu v sestavě - od první minuty nastoupil v útoku Michal Škoda. Na lavičce už byli připraveni Kotula, Pachlopník a Sedlák.

První dotek s míčem patřil hostujícímu celku, pak už ale začali diktovat tempo Brňané. Hned na úvod měl dvě zajímavé možnosti Přichystal, poté hrozil Škoda. Na sklonku první desetiminutovky už se diváci gólu dočkali - po autovém vhazování si Šumberův výborný centr ve vápně našel Antonín Růsek a hlavou překonal Šustra. Pro Tondu to byl první gólový zásah od lednového zranění.

Po další šanci Přichystala zkoušel Růsek štěstí tentokrát nohou, mimo bránu skončil Štepanovského volej. Až ve 26. minutě si sáhl na míč i Halouska, který v klidu lapil pokus Marka Vintra. A čas běžel dál, schylovalo se k úderu na druhé straně. Přichystalův pokus ještě odvrátila obrana na roh, ve 29. minutě už ale tentýž hráč v úniku dvou na jednoho přesně přihrál Šimonu Šumberovi a ten svou roli zvládl s přehledem. 2:0.

V dalších minutách prověřili Šustra ze vzduchu Šumbera se Škodou, šest minut před pauzou pak přišel třetí zásah. Po spolupráci tří "Š" - Šumbery, Štepanovského a Škody - pálil Ondřej Sukup, do jehož rány pohotově zasáhl Jakub Přichystal a tečoval míč do sítě. Vedení Brna mohli v závěru v samostatných akcích navýšit Přichystal se Štepanovským, na Šustra ale tentokrát nevyzráli.

Do druhého dějství naskočili jako střídající hráči Bartolomeu, Vintr a Magera. A právě dva z nich zařídili čtvrtý gól. Ondřej Vintr nabil Lukáši Magerovi, který se trefil pod břevno a připsal si pátý zimní gól.

Čtyři z pěti branek dnes padly v čase, který končil na devítku. Také ten poslední - v 59. minutě se podruhé dočkal Jakub Přichystal, který uklidil do sítě další gólovou příhru Ondry Vintra. 5:0.

Chvilku poté byl blízko ke snížení Ondrův bratr Marek, jeho pokus ale skončil na tyči. Poté zkoušel štěstí Bariš a Šustr musel tasit pohotový zákrok. To už byli ve hře i další střídající hráči - Kotula, Vraštil a Pachlopník. Právě Pachlopník donutil Šustra k dalšímu zásahu, následně střílel z přímého kopu Magera, Brňané už se ale dalšího zásahu nedočkali.

Deset minut před koncem přišlo naopak snížení. Dlouhý míč si našel Michal Klesa a obloučkem překonal Halousku, čímž upravil na konečných 5:1 pro Brno. Zbrojovka tak zakončila přípravu s bilancí osmi výher, jedné remízy a jedné porážky.

VIDEO: Sestřih utkání s Vyškovem (5:1)
25.02.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání s Vyškovem (5:1)

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky porazili v posledním přípravném utkání třetiligový Vyškov 5:1....
Trenér Šustr po utkání s Vyškovem
23.02.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání s Vyškovem

B r n o - Do startu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY schází už jen týden, Zbrojováci dnes sehráli poslední...
Ladislav Krejčí po utkání s Vyškovem
23.02.2019 | Daniel Král

Ladislav Krejčí po utkání s Vyškovem

B R N O - Ladislav Krejčí odehrál již druhý zápas zimní přípravy po sobě neobvykle na pozici...

Fotogalerie

Všechny fotografie