Další výhra navzdory oslabení. Zbrojovka poráží Chrudim 3:2!

Další výhra navzdory oslabení. Zbrojovka poráží Chrudim 3:2!

B r n o - Divoký první poločas, obrat skóre, červená karta a vydřená výhra. Utkání s Chrudimí opět ukázalo, jak nevyzpytatelné mohou být zápasy ve druhé nejvyšší soutěži. Navzdory oslabení nakonec Zbrojovka vyválčila výhru 3:2 a stáhla náskok Pardubic na tři body.

Utkání bylo napínavé od samého začátku. Exbrněnský Rybička si hned ve druhé našel dlouhý balón za obranu a z úhlu postupoval na Martina Šustra. V klíčový okamžik ale zaváhal a spolehlivý Šustr mu skočil pod nohy a šanci zneškodnil! Brňané se oklepali a tradičně se usadili na polovině soupeře. Přesto zápas po chvíli přinesl další šanci hostů. Znovu u toho byl Rybička. V těžké pozici ovšem hlavičkoval mimo.

Zbrojovka zařadila druhý rychlostí stupeň a hned z toho bylo nebezpečí před brankou Mrázka. Prudký centr Fouska obrana odklidila pouze na nohu Štěpanovského, který pořádně vyprášil rukavice chrudimského gólmana. Následná dorážka Přichystala se nesešla s úspěchem. Vašulínův pokus o obejití obránce řešil Dreksa odklizením balonu na první roh v utkání.

Po něm Srbská zcela ztichla. Při skvělé rozehrávce jeden z Chrudimských šikovně pustil míč na nabíhajícího Trávníčka, který vymetl pavučinky v horním rohu Šustrovy svatyně. Hosté byli při chuti, vždyť vedoucí gól na hřišti druhé Zbrojovky představoval pořádné povzbuzení. Dostálek vypálil z voleje a Šustr musel vytáhnout kvalitní zákrok.

Zbrojovka si komplikaci v podobě nepříznivého stavu nechtěla připustit. Centr Pachlopníka před Přichystalem s námahou odpravil do bezpečí Fofana. Další pokus o nalezení spoluhráče překazil Fouskovi skvělý obranný zákrok Krčála. Pouze na roh postupně obránci odvraceli hned v několika případech.

Ve dvacáté minutě kopala Zbrojovka další standardku. Tentokrát už jí to vyšlo. Balon po ose Pachlopník - Přichystal doplachtil do prostoru penaltového puntíku, kde nikým nehlídaný Pavel Dreksa pohotově zavěsil – 1:1!

Brno pokračovalo ve snaze otočit utkání ještě před koncem první půle. Nejprve z jedničky vysílal Čermák Přichystala, posléze Štepanovský střílel z voleje. Pěknou ranou se prezentoval Pachlopník. Těsně vedle pro změnu ve skluzu zakončoval opět útočník Chrudimi Rybička.

Po pětatřiceti minutách využil Růsek skvělého sklepnutí Štěpanovského a svoji střelou nechal vyniknout Mrázka! Stoprocentní gólovku mu mladý brankář vytáhl neuvěřitelným zákrokem! Královopolský stadion zaburácel podruhé v momentě, kdy po rychlé kombinaci našel Přichystal nádherným pasem útočného kolegu Antonína Růska, který povedeným obloučkem přidal druhou trefu svého týmu!

Už už se zdálo, že Brno poslední minuty poločasu přečká bez úhony. V nervózním závěru, kdy byl například ošetřován Rybička po zásahu míče z bezprostřední blízkosti, přišla pro Brno nepříjemná rána. Fousek se mimo hru ohnal po Krčálovi a rozhodčí bez jakéhokoli váhání vytasil červený kartonek. Zbrojovku tak čekalo dlouhých pětačtyřicet minut v oslabení.

Do druhé půle stáhl kouč Machálek Eismanna a na trávník poslal Damiána Bariše. Brno se i přes oslabení pokusilo ihned zaútočit, ale Růskův pokus o přihrávku byl zablokován. Mrázek zase zasahoval před hlavičkujícím Dreksou. Brněnský obránce zanedlouho zajel do Vašulína a uviděl žlutou kartu. Tu viděl také druhý stoper Šural, pro kterého už bohužel byla osmá a v nejbližších zápasech tak bude chybět.

Další nepříjemnost pro hráče v červeném byla akce Dostálka. Hostující záložník si položil jednoho z obránců a s přispěním teče dalšího ze zadáků překonal Šustra – 2:2. Hosté využili přesilovku zhruba po deseti minutách. Srovnání naštěstí vůbec nerozhodilo Ondřeje Pachlopníka, kterého po parádní kličkované stáhl Trávníček a mohl být rád, že sudí jeho faul ocenil pouze žlutou kartou.

Přímého kopu se ujal sám faulovaný a donutil Dostálka k vynikajícímu obrannému zákroku. Na zteč byl vyslán opět Pachlopník. Toho ovšem zradil první dotek, přesto dokázal alespoň odcentrovat. Ke smůle Brna nenašel nikoho ze spoluhráčů. Ve dvaašedesáté minutě předvedl Ondra další fotbalové umění. Obešel hned několik protihráčů a hostující Vencl už musel zatáhnout za záchrannou brzdu – výsledkem byla další žlutá karta a zajímavá příležitost pro Zbrojovku. Tu ovšem nevyužila i díky pozorné reakci Mrázka.

Brno však neskládalo zbraně a i v deseti se snažilo vzít si vedení zpět. Dopředu se dokonce vydal i obránce Šural. Bohužel ale nedostal balon tak, jak by si představoval. Přichystal v souboji s Fofanou získal roh. Z něj Zbrojovka bránu neohrozila – před nabíhajícím Dreksou vše vyřešil Vašulín.

Diváci na stadionu Zbrojovky byli svědky další šance. Přihrávku do vápna si totiž zpracoval Pachlopník, ovšem než stihl Mrázka přelobovat, skvěle hrající brankář dokázal zasáhnout. A nechyboval ani při centru Růska, při němž si pro balon pohodlně sebral ze vzduchu.

Brno se nakonec přeci jen dočkalo. Čtvrt hodiny před koncem Bariš obehrál hned dva protihráče, předal míč Pachlopníkovi a brněnský mladík jej poslal do ohně. Před bránou se zjevil Adrián Čermák a špičkou kopačky odpálil gejzír nadšení!

V závěru bylo jasné, že oba mančafty už toho mají plné zuby. Brněnské fotbalisty to ještě více semklo a s vypětím všech sil zbylým nájezdům jedenáctičlenné družiny z východu Čech odolali. Pojistku mohl přidat Vintr, stejně jako Šumbera, ale tomu střela vůbec nesedla. Zbrojovka tak i třetí utkání po vyloučení dotáhla do vítězného konce.

VIDEO: Všechna poctivost se nám vrátila, libuje si hrdina Čermák
A-tým
22.06.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

VIDEO: Všechna poctivost se nám vrátila, libuje si...

B r n o - - Po návratu Jakuba Šurala do sestavy se posunul zpět do zálohy. A hned ve druhém utkání...
VIDEO: Máme obrovskou vůli a morálku, cení si Dreksa
A-tým
22.06.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

VIDEO: Máme obrovskou vůli a morálku, cení si Dreksa

B r n o - Znovu se po rohovém kopu vyšrouboval do vzduchu a míč neomylnou hlavičku poslal do...
VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Chrudimí
A-tým
21.06.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Chrudimí

B r n o - Inkasovaný gól, pak obrat, vyloučení - a nakonec euforie patnáct minut před koncem. Zápas...

Fotogalerie

Všechny fotografie