Zbrojovka přejela Vlašim a sezónu završila vítězně

Zbrojovka přejela Vlašim a sezónu završila vítězně

B R N O - Poslední kolo letošní F:NL zaválo do Brna nepříjemnou Vlašim. S neoblíbeným soupeřem však domácí fotbalisté rozehráli jasnou partii a po dvaceti minutách vedli 2:0. Další dvě branky přidala "Flinta" ve druhé půli a s F:NL se loučí výhrou 4:0.

Kouč Machálek udělal oproti zápasu s Prostějovem celkem tři změny. Na hrotu operoval Adam Fousek, v obranné řadě se objevil Lukáš Endl a v brance nahradil Šustra Jiří Floder. Ještě před výkopem pak převzal čerstvý třicátník Ondra Vaněk dárek ke kulatinám od krajského zastupitele za KDU-ČSL Jana Grolicha a majitele klubu Václava Bartoňka.

Prvním, kdo se dostal do šance byl hostující Záviška, jenž v rychlosti obešel Dreksu, ale s jeho ránou si dokázal Floder poradit. Na druhé straně vyzval Růsek pěkným centrem ke skórování Fouska, ale jeho šanci perfektně vytáhl Bačkovský. Gólu se tak fanoušci na Srbské dočkali až ve 12. minutě, kdy se k Pachlopníkovu rohu dostal Adrián Čermák a přesnou tečí otevřel skóre - 1:0.

O čtyři minuty později to s domácím týmem vypadalo ještě lépe. Prudký a naprosto přesný centr Bariše z pravé strany našel neomylně hlavu Antonína Růska a ten usměrnil míč za záda Bačkovského podruhé - 2:0. Vzápětí však museli domácí krotit euforii, když se před Floderem zjevil Záviška a domácí brankář měl co dělat, aby v těžké zkoušce obstál. Právě Záviška zaměstnával brankáře Flodera nejvíce. V předposlední minutě poločasu obdržel od Vrány těžký centr, ale tísněn Barišem nedokázal zakončit. Poločas tak ovládlo Brno poměrem 2:0.

Do druhých pětačtyřiceti minut udělal kouč Machálek dvě změny Vaňka nahradil Eismann a Fouska Hladík. První větší ohrožení branky si připsali hosté, nejprve nad břevno hlavičkoval kapitán hostí Janda a o chvíli později se do šance dostal Blecha, ale mířil jen do míst, kde stál perfektně připravený Floder.

Zbrojovka se nikam nehnala a pořádně zahrozila až v 64. minutě, kdy Čermák našel ve vápně Růska, ale tomu střela levačkou úplně nesedla. Mrzet jej to nemuselo, neboť v 71. minutě obešel na pravé straně Hladík obránce, odcentroval do vápna, kde dorazil míč do sítě právě Antonín Růsek - 3:0. S dvanácti góly se mladý kanonýr osamostatnil na čele klubové tabulky střelců.

"Flinta" pevně držela otěže utkání ve svých rukou a mohlo to rychle být o čtyři branky, neboť se do brejku dostal střídající Vintr, ale jeho rána k bližší tyči byla v moci gólmana Bačkovského. Spravit si chuť mohl Vintr deset minut před koncem zápasu, ale krásnou technickou střelou přestřelil branku hostí. Svou třetí šanci pak neproměnil v devadesáté minutě, kdy se brněnský mladík opřel do míče po pasu Štepanovského, ale i tentokrát byl Bačkovský proti. Poslední zásah přidala Zbrojovka v 92. minutě, kdy si Bačkovský vzal větší sousto, než mohl zvládnout, při rozehrávce jej obral Jan Hladík a dokázal poslat míč do sítě - 4:0.

Zbrojovka tak poprvé od roku 1969 porazila Vlašim, po 23 letech zakončila sezónu bez domácí prohry a ve F:NL končí druhá. Na další vývoj si však brněnští fotbalisté musejí počkat minimálně do pátku.

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Vlašimí
A-tým
16.07.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih vítězného utkání s Vlašimí

B r n o - Zbrojováci zakončili spletitý ročník FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY stylově - čtyřgólovou výhrou s...
VIDEO: Gólů jsem mohl dát klidně více, myslí si týmový kanonýr Růsek
A-tým
15.07.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas. VIDEO: Libor Prokop

VIDEO: Gólů jsem mohl dát klidně více, myslí si týmový...

B r n o - Na závěr letošní sezóny F:NL Zbrojovka opět potěšila své příznivce. Na domácím hřišti si...
VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Vlašimí
A-tým
14.07.2020 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas. VIDEO: Libor Prokop

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Vlašimí

B r n o - Výhra 4:0, domácí neporazitelnost, 75 vstřelených branek. Zbrojovka v závěrečném utkání...

Fotogalerie

Všechny fotografie