VIDEO: Zbrojovka v generálce podlehla Pardubicím

VIDEO: Zbrojovka v generálce podlehla Pardubicím

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky hostili v generálce na ligu Pardubice. Po bezbrankové první půli Východočeši dvakrát udeřili, domácí naopak z řady šancí využili jedinou - trefil se David Krška. Výsledkem tak byla třetí zimní prohra.

Trenér Machálek postrádal pro generálku kromě dlouhodobých marodů také Pavla Dreksu, který se do tréninku s týmem zapojí v pondělí. Na stoperu tak po boku Kuby Šurala nastoupil Adrián Čermák.

V úvodních minutách se oba soupeři oťukávali, s přibývajícím časem se zejména domácí dostávali do šancí. V těch jim ale chyběl klid, tak jako při úniku Přichystala; Hladíkovu hlavičku zase vyškrábl Boháč. A když už Sedlák překonal gólmana po jeho nedůrazném vyboxování míče překonal, vykopl balón jeden z obránců.

Hosté v první půli zahrozili po rohovém kopu, prudká hlavička se ale mezi tyče nevešla. Po pár minutách pláchl do útoku Přichystal a hledal Hladíka, tomu ale zakončení nevyšlo ideálně a ani tato šance brankou neskončila. Neuspěl také Šumbera, jehož pokus z levé strany zneškodnil Boháč.

Do druhého dějství poslal kouč Machálek čtveřici nových hráčů. Než se ovšem stihli rozkoukat, už byl stav 0:1. Ewerton totiž ve 46. minutě napřáhl k parádní ráně a míč zapadl do horního rohu Floderovy brány.

Za dalších šest minut bylo ještě hůře, když jeden z pardubických hráčů dokázal v tísni najít volného Hlavatého a ten nedal Floderovi šanci. Zbrojovka své možnosti stejně jako v prvním dějství zahazovala. Sám před Hrnčířem neuspěl Fousek, kterého v další šanci zastavil skluzující obránce - desátý zimní gól zkrátka expardubickému hráči nebyl přán.

Změna v podobě kontaktního gólu přišla až v 72. minutě. Vintr se po Pachlopníkově centru ocitl na zemi, v souboji ale dokázal ještě přihrát. Fousek přepustil míč Davidu Krškovi a ten prostřelil gólmana.

Ve zbytku duelu Zbrojováci po většinu hrací doby drželi míč, do větších šancí už se ale neprobojovali a obrana Pardubic těsné vedení ustrážila. Východočeši tak Brňanům uštědřili třetí zimní porážku.

VIDEO: Sestřih utkání s Pardubicemi (1:2)
01.03.2020 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání s Pardubicemi (1:2)

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky podlehli v generálce na start FN:LIGY Pardubicím na svém stadionu...
Trenér Machálek po prohře s Pardubicemi
29.02.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po prohře s Pardubicemi

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky nezvládli generálku na start nejvyšší soutěže, na domácím hřišti...
PREVIEW: V generálce proti Pardubicím, duel můžete sledovat živě na Zbrojovka TV
28.02.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: V generálce proti Pardubicím, duel můžete...

B r n o - Už jen poslední přípravný zápas dělí Zbrojovku od zahájení jarních bojů ve...

Fotogalerie

Všechny fotografie