Zbrojovka venku poprvé ztratila body, neudržela krok se Slavií

Zbrojovka venku poprvé ztratila body, neudržela krok se Slavií

První venkovní prohra Zbrojovky má obzvlášť hořkou příchuť. V netradičním čtvrtečním termínu vyšlo sešíváným téměř vše, na co sáhli, Brňané se tak musejí vzpamatovat z pětibrankového přídělu.

Damoklův meč v podobě tří remíz a jedné prohry na jedné straně a stoprocentní bilance z venkovních utkání na straně druhé - to byly nejdůležitější indicie zápasu Zbrojovka Brno - Slavia Praha. A už v páté minutě chtěl na vývoj sezóny odpovídat kapitán Slavie Karol Kisel, po Tusjakově znamenitém centru z bezprostřední blízkosti ale napálil břevno.

A Tusjak zlobil dál. V osmé minutě vyslal z levé strany přesný centr, našel tak neobsazeného Milana Škodu a ten chytrou hlavičkou otevřel skóre.

Zbrojovka zbraně nesložila a jen o pár minut později měl na kopačce vyrovnání Milan Jurdík, který po vyhraném souboji ve středu hřiště napřáhl a z dobrých pětadvaceti metrů napálil tyč Čontofalského brány!

Bohužel pro Zbrojovku to byla znovu Slavia, kdo rozšířil gólový účet zápasu. Dlouhý pas za brněnskou obranu prodlužoval Škoda až na Karola Kisela, na jehož pumelici byl krátký jak obětavý skluz Pernici, tak zákrok Doležala.

Sešívaní po dvougólovém vedení upadli do lehkého útlumu, a do konce prvního dějství si připsali už jen jednu zajímavou příležitost, o to však nebezpečnější. Jaromír Zmrhal možná ani sám nevěděl, jestli střílel nebo centroval, jeho "padající list" jen tak tak, že nezaplul do Doležalovy brány.

Za hlavy se o pár chvil později chytal i sektor hostí, než totiž stačil Švancara vypálit, vlétl mu pod nohy Čontofalský a jeho šanci zneškodnil.

Do druhého poločasu vyslal trenér Čuhel místo Davida Paška Aloise Hyčku, jen však vběhl na hřiště, už se mohl zase rozcvičovat, protože po souboji Jurdíka s Čontofalským byl slovenský brankář dlouhé minuty ošetřován.

Až série volných kopů Brna vytrhla diváky z letargie, Lukáši Křečkovi při jednom z nich chyběly centimetry, aby Čontofalskému nadělal pořádné problémy.

Pražanům se však v netradiční čtvrteční termín dařilo doslova vše, na co sáhli. Kiselova rána ze skrumáže těsně před Doležalem sice ještě mezi tři tyče nezamířila, střela Jaromíra Zmrhala už ano - ten po centru Milana Škody bez přípravy napálil míč přesně ke vzdálenější tyči, a brněnský brankář byl znovu bezmocný.

Zbrojovka pak ještě podnikla několik pokusů o zázračný zvrat, jak Švancara, tak Jurdík ale svými příležitostmi starosti sešívaným nenadělali.

A aby toho nebylo málo, podařilo se slávistům přidat ještě dvě branky. Nejprve se po rohu prosadil Latka, o chvíli později si před bránu seběhl Karol Kisel a upravil na konečných 5:0.

Video (ČT):

Ohlasy trenérů

Petr Rada (SK Slavia Praha): "Dnes jsme potřebovali vyhrát, abychom odrazili tlak z médií a od fanoušků. Až na drobné nepřesnosti a neklid za stavu 2:0 jsme hráli dobře, důležité vítězství."

Petr Čuhel (FC Zbrojovka Brno): "Jeli jsme do Prahy s jasným cílem napravit nepovedený zápas s Jabloncem, chtěli jsme hrát důrazný a kvalitní fotbal, což se nám nepovedlo. Hráli jsme naivně, což týmy jako Slavia a podobná mužstva potrestají, chyběl nám potřebný důraz v šestnáctce. Zůstává před námi spousta práce, abychom se vrátili k poctivému fotbalu."

Musíme hrát zase poctivý fotbal, uvědomuje si trenér Čuhel
24.08.2012 | Martin Lísal

Musíme hrát zase poctivý fotbal, uvědomuje si trenér...

Brněnská Zbrojovka v posledních utkáních dvakrát prohrála, inkasovala devět branek a vstřelila...
V pátém kole Zbrojovka zavítá na nepříliš oblíbené hřiště pražské Slavie
22.08.2012 | Pavel Rosendorf

V pátém kole Zbrojovka zavítá na nepříliš oblíbené...

Vzpomínáte si, kdy naposledy Zbrojovka vyhrála na hřišti Slavie? Že ne? Není divu, vždyť poslední a...
Čtvrteční termín by pro nás neměl být problémem, ujišťuje Čuhel
22.08.2012 | Martin Lísal

Čtvrteční termín by pro nás neměl být problémem,...

Po první prohře v sezoně měl trenér Čuhel zřejmě nad čím přemýšlet, nicméně šance na opravu přišla...