Z Jablonce se vracíme s prázdnou

Z Jablonce se vracíme s prázdnou

Ani v druhém zápase jarní části Gambrinus ligy Zbrojovka nebodovala. V neděli podlehla na severu Čech Jablonci 0:2, když prakticky celý zápas čelila velkému tlaku soupeře.

Smůla našeho týmu na zraněné hráče nebere konce. Při sobotním tréninku před odjezdem na sever Čech se lehce zranil kapitán Petr Švancara a do utkání nemohl nastoupit. „Natáhl jsem si tříslo. Ještě v neděli dopoledne to vypadalo, že nastoupím, ale po rozcvičení na stadionu v Jablonci to prostě nešlo. V pondělí půjdu v Brně na vyšetření a uvidí se. Udělám ale vše pro to, abych byl na páteční duel se Slavií připraven,“ řekl Petr Švancara smutně a utkání sledoval pouze z tribuny.

Nebyl to bohužel konec všem zraněním v brněnském dresu. Už v osmé minutě byl po souboji s jedním z jabloneckých hráčů ošetřován Milan Lutonský, který vzápětí musel kvůli silnému krvácení z nosu a silné zhmožděnině lícní kosti střídat. Na hřiště se nečekaně rychle dostal Tomáš Kunc.

Do té doby jsme ale už mohli prohrávat. Ve čtvrté minutě po centru z levé strany pálil do tyče nikým neatakovaný Beneš. Jablonec si pak vytvořil územní převahu, své útoky táhl především po pravé straně. Vytvořil si z nich řadu standardních situací a centrů, pozorná brněnská obrana ale veškeré střelecké pokusy ohlídala. Do velké šance se dostal ve 22. minutě Čížek (hrál v krátkých rukávech a v rukavicích), středem hřiště dostal slibný pas, ale Doležal v bráně včasným vyběhnutím míč chytil. Tutovku zahodili v poslední minutě půle Čížek, kdy se vyznamenal Doležal, následnou dorážku napálil Pázler do břevna.

Zbrojovka se dostávala před Valešovu branku jen sporadicky. Hned v první minutě pálil vysoko nad Škoda, vzápětí sjel z nohy centr tehdy ještě zdravému Lutonskému, slibně se rozvíjející útok Škody zhatil jeho útočný faul, v závěru půle zastavil náš útočný brejk Kopic jen za cenu „žlutého“ faulu.

V úvodu druhé půle Zbrojovka přece jen otupila tlak domácích, ale k ohrožení jejich branky se nedostala. V 55. minutě zahrával trestný kop vůdce jablonecké ofenzívy Čížek, ale zakroutil míč přímo do náruče Doležala. Vyloženou šanci pak spálil střídající Hubník, který z malého vápna vysoko přestřelil.

Jablonec se přesto dočkal gólu, nutno poznamenat, že zaslouženě. Po centru z levé strany uklidil míč za Doležalova záda patičkou Zoubele. V další následné akci se opět vyznamenal Doležal, který včasným vyběhnutím zmařil gólovou šanci Hubníkovi. Nebezpečnou standardku z hranice šestnáctky zastavila vysoká brněnská zeď (střílel Piták). Bylo to minutu poté, co Kunc vyslal první střelu na domácí bránu a byl z toho první (a zároveň poslední) brněnský roh. Na časomíře svítily dvě sedmičky.

I závěr zápasu se dohrál v režii domácích, pár ojedinělých brněnských pokusů nemohlo výhru domácích zhatit. Tu v předposlední minutě pečetil po brejku Čížek.

Ohlasy trenérů

Petr Čuhel (Zbrojovka): "Dnes jsme bohužel předvedli špatný výkon. Chyběl nám důraz, nehráli jsme jako mužstvo a soupeř vyhrál naprosto zaslouženě. Nemůžeme se vymlouvat na zranění, hráči by měli bojovat o místo a rvát se za klub. To nám dnes chybělo."
Martin Doležal: Švanciho nikdo nenahradil
04.03.2013 | Jan Hrabálek

Martin Doležal: Švanciho nikdo nenahradil

Pochytal, co se dalo, byl nejlepším mužem v brněnském dresu, přesto byl pořádně naštvaný. Martin...
Co píše tisk: Nejlepší byli Doležal a Lutonský
04.03.2013 | Jan Hrabálek

Co píše tisk: Nejlepší byli Doležal a Lutonský

Žádná slova chvály nemá pro naše vystoupení v Jablonci český tisk. Deník Sport dokonce napsal, že...
Petr Čuhel: Dnešní výkon nemůžeme svádět na zranění
03.03.2013 | Jan Hrabálek, Martin Lísal

Petr Čuhel: Dnešní výkon nemůžeme svádět na zranění

Zbrojovka v utkání 18. kola Gambrinus ligy prohrála na hřišti Jablonce 0:2. Oproti duelu s Plzní se...