Zbrojovka dohnala v Jihlavě ztrátu, domácí však rozhodli v nastavení o zisku tří bodů

Zbrojovka dohnala v Jihlavě ztrátu, domácí však rozhodli v nastavení o zisku tří bodů

J I H L A V A - Souboj Jihlavy se Zbrojovkou byl jasným šlágrem dalšího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Domácím skvěle vyšel konec prvního a začátku druhého poločasu, kdy se dostali do dvoubrankového vedení. Brňany vrátil do hry zpátky Ondřej Vaněk, který navíc v závěru připravil i vyrovnání pro Růska. Místo dělby bodů však chvíli poté - v samotném závěru - měli poslední slovo domácí. Jihlava po výhře 3:2 bere tři body.

Zbrojovka do utkání v Jihlavě vstoupila oproti derby se dvěma změnami, když Růska nahradil v útoku Jakub Přichystal a v obraně se představil navrátilec Jakub Šural. První zhruba půlhodina duelu byla více bojovná než fotbalová, Brňané měli na míči mírnou převahu, ale těžko se prokousávali do šancí. Domácí několikrát zkusili své štěstí dalekonosnou ranou, nicméně Floder zasahovat ani jednou nemusel.

První šanci si vypracoval až Šumbera, ale jeho pokus dokázal Vejmola zneškodnit a po dalším průniku Přichystal nedokázal posunout míč na lépe postaveného spoluhráče. V koncovce poločasu byl ještě k vidění zajímavý závar před Vejmolou, ani z něj však Brno neudeřilo, a tak domácí v nastavení otevřeli skóre duelu. Po standardní situaci vrátil míč Klobása zpět do ohně a volný Lamin Jawo doklepl míč do sítě.

Na skvělý závěr první půle navázali domácí hned zkraje půle druhé, kdy přidali druhý zásah. Z pravé strany centroval Svoboda a jeho pas uklidnil do sítě domácí kanonýr Stanislav Klobása. Zbrojovka neměla nač čekat a reagovala střídáním, kdy Magera nahradil Pázlera. Hned za minutu se Šustrovi svěřenci dočkali snížení, když se po centru Eismanna zapsal mezi střelce Ondřej Vaněk, který se trefil poprvé od návratu do Zbrojovky.

Hosté chytili druhý dech a svého soupeře tlačili. Pod břevno střílel Šmíd, gólman míč vyrazil na roh. Velkou šanci měl pět minut před koncem znovu Vaněk, který opět profitoval z centru Eismanna, ale vyrovnáním pohrdl a Vejmola podržel svůj celek. Jihlava naopak mohla rozhodnout, Jawo v dobré pozici ale bránu netrefil a brejky se domácím nedařilo dotáhnout do konce.

Brno se nakonec vyrovnání přece jen dočkalo, velkou vlnu radosti odšpuntoval střídající Antonín Růsek, jenž po Vaňkově centru hlavou překonal Vejmolu. Když už to však vypadalo na dělbu bodů, domácí zmrazili soupeře vítězným gólem hned dvě minuty po vyrovnávací trefě. Jihlavským hrdinou se stal Tomáš Smejkal, který v pádu překonal Flodera a vystřelil Jihlavě ve šlágru kola tříbodovou výhru 3:2.

VIDEO: Sestřih utkání v Jihlavě (3:2)
23.09.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Sestřih utkání v Jihlavě (3:2)

J i h l a v a - Fotbalisté Zbrojovky dorovnali v utkání 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na hřišti...
Trenér Šustr po utkání v Jihlavě
20.09.2019 | Martin Lísal

Trenér Šustr po utkání v Jihlavě

B r n o - Šlágr 9. kola druhé ligy mezi Jihlavou a Zbrojovkou se hrál podle pořádně bláznivého...
PREVIEW: V devátém kole míří Zbrojováci do Jihlavy!
19.09.2019 | Martin Lísal

PREVIEW: V devátém kole míří Zbrojováci do Jihlavy!

B r n o - Deváté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídne i šlágr v podobě duelu dvou spolufavoritů...