Zbrojováci v přípravě zdolali Vyškov 2:1

Zbrojováci v přípravě zdolali Vyškov 2:1

O l š a n y - Zbrojováci mají za sebou předposlední zimní přípravný zápas. Na hřišti v Olšanech u Prostějova porazili Vyškov 2:1, branky vstřelili z penalt po faulech na Přichystala Vaněk a Fousek. Další góly už navzdory řadě šancí nepřidali.

Díky vstřícnosti klubu Sokol Olšany mohli Zbrojováci sehrát utkání na místní přírodní trávě. Do vedení šli v 18. minutě - Přichystal byl faulován ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Ondřej Vaněk.

Kuba Přichystal se po půlhodině dostal do další zajímavé možnosti, jeho povedené ráně scházely doslova centimetry - míč se po biliárovém ťukesu odrazil od levé i pravé tyče a poté ven z brány.

Chvilku poté byl blízko gólu Fousek, jehož pokus ale gólman vytáhl na rohový kop. Podobně skončila v závěru půle i další Přichystalova střela.

Do druhého dějství naskočili čtyři čerství hráči do pole, prostřídali se tradičně i gólmani. Levý bek Kotula pak přepustil pozici Eismannovi a posunul se na pravou stranu hřiště.

Obraz hry se příliš nezměnil. Kuba Přichystal se dnes nakonec prosadit nedokázal, přesto přispěl k výhře zásadním dílem. Po hodině hry byl totiž opět faulován a z další penalty zvýšil svým devátým zimním zásahem Adam Fousek.

Navzdory územní převaze a řadě dalších možností už Brňané další zásahy nepřidali, naopak osm minut před koncem dokázal Vyškov snížit na konečných 2:1.

Trenér Machálek po výhře s Vyškovem
22.02.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek po výhře s Vyškovem

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky v dalším přípravném utkání narazili na Vyškov. Oproti letnímu měření...
PREVIEW: Předposledním zimním soupeřem je třetiligový Vyškov
A-tým
21.02.2020 | Martin Lísal

PREVIEW: Předposledním zimním soupeřem je třetiligový...

B r n o - Třetiligový Vyškov se v posledních letech zařadil mezi tradiční soupeře Zbrojovky v...