Zbrojovka udělala na Letné hořkou tečku za nepovedeným ročníkem

Zbrojovka udělala na Letné hořkou tečku za nepovedeným ročníkem

P R A H A - Zbrojovka se s nepovedeným ročníkem v nejvyšší fotbalové soutěži rozloučila na hřišti druhé Sparty. Úvod utkání, ve kterém poslal již v 5. minutě hosty do vedení Hladík, nenasvědčoval tomu, co následovalo poté. Pražané rychle otočili skóre a do konce poločasu inkasovalo Brno hned šestkrát. Ve druhé půli se již zápas dohrával bez branek.

Letenští sice zahájili zápas náporem, místo šancí ale již v páté minutě vyrobili po Floderově výkopu Hancko s Hečou fatální hrubici, kdy po nepovedené malé domů z hlavy sparťanského stopera zívala na Jana Hladíka prázdná brána s výzvou k jednomu z nejsnazších gólů kariéry. Vedení Brněnských však nemělo dlouhého trvání. Ještě před uplynutím úvodní desetiminutovky proměnil Adam Hložek penaltu nařízenou za faul Čermáka na domácího Sáčka, dalších pět minut na to byl obrat dokonán po druhém Hložkově zásahu, tentokrát hlavou po přesném centru kapitána Dočkala.

Spartě rychlý obrat dodal potřebné sebevědomí a hra pokračovala téměř výhradně na jednu bránu. Ve 25. minutě završil Adam Hložek čistý hattrick po kolmici Karlssona, o pět minut později zvyšoval po Floderově zaváhání Matěj Polidar již na 4:1. Domácí hráli s naprostou lehkostí a téměř každá jejich ofenzivní akce hrozila gólem. Pátá branka tak na sebe nenechala dlouho čekat, když Adam Hložek přetavil ve svůj čtvrtý zásah zpětnou přihrávku Krejčího. Sparťanský gólostroj se v první půli nakonec zastavil na čísle 6 poté, co si míč do vlastní brány srazil Jan Sedlák.

Do druhé půle nastoupila Zbrojovka hned se čtveřicí nových tváří. Obraz hry se srovnal, tempo opadlo a hrálo se prakticky bez šancí. To platilo až do závěrečného hvizdu a Brno tak po porážce 1:6 zakončilo ligový ročník na 16. příčce.

Trenér Dostálek po utkání na Spartě
A-tým
29.05.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání na Spartě

B r n o – Trenér Dostálek toho na Spartě i jako hráč zažil hodně, ale takový poločas ještě...
Zbrojováci zakončí letošní sezónu na hřišti Sparty
A-tým
28.05.2021 | Martin Lísal

Zbrojováci zakončí letošní sezónu na hřišti Sparty

B r n o - Zbrojováci mají před sebou poslední zápas letošní sezóny. V sobotu 29. května se...

Fotogalerie

Všechny fotografie