Bez branek se nevyhrává. Zbrojovka podlehla Prostějovu

Bez branek se nevyhrává. Zbrojovka podlehla Prostějovu

P R O S T Ě J O V - Duel třetího kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivedl Zbrojovku na půdu Prostějova. Po šancích na obou stranách se domácí v první půli dostali do vedení, náskok dokázali pojistit a stali se tak prvním týmem, který letos Zbrojovku obral o body.

Trenér Dostálek neměl v plánu činit pro utkání změny v základní sestavě, jednu však udělat musel. Nemocného Berkovce nahradil v bráně Zbrojovky Jiří Floder.

Úvod do zápasu vyšel lépe Zbrojovce, které se dařilo ohrožovat domácí branku. Nejprve zahrozil z přímého kopu Zavadil, následně se k míči u brankové čáry dostával Přichystal, ale ani on, ani Řezníček a dorážející Štěrba nedokázali dostat míč do sítě. Na druhé straně zahrozil bývalý Zbrojovák Jan Koudelka, ale jeho kroucenou ránu zastavil Floder.

O chvíli později to opět hořelo ve vápně Zbrojovky. K míči se zde dostal Kopřiva, jehož ránu Floder vyrazil. Následnou dorážku zlikvidovala obrana Flinty. Následnou šanci Zbrojovky mohl zakončit Štepanovský, ale centr Přichystala byl příliš dlouhý a slovenského legionáře v brněnských barvách přeletěl. Na druhé straně vypálil po pasu od Koudelky Kušej, jeho rána však těsně minula vzdálenější tyč.

Zbrojovka se nepoučila a ve 41. minutě se na levém křídle dostal k míči Jan Koudelka, jenž přesnou ranou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Do poločasu už se v Prostějově nic zásadního nestalo a první půli tak ovládli domácí.

Do druhé půle naskočila Zbrojovka zjevně namotivovaná a tlačila Prostějov do vápna. Srovnání mohlo přijít v 53. minutě, kdy se po míči natahovali Moravec s Řezníčkem. Nikdo z brněnských hráčů však neusměrnil míč do sítě.

Další šance na vyrovnání zápasového skóre přišla po hodině hry, kdy Zavadil rozehrál roh na Hrabinu, jehož centr se odrazil k Fouskovi, jehož prudkou ránu nepustil do brány jeden z obránců. Obratem se Prostějov dočkal dvoubrankového vedení. Míč dostal na pravé křídlo do běhu Filip Žák a svou ranou na zadní tyč zvýšil na 2:0.

Zbrojovce se v tu chvíli nedařilo vůbec nic a její zmar mohl potrestat agilní Koudelka, jenž se protáhl až k Floderovi, ale ten tentokrát vyšel ze souboje vítězně. Podobně si počínal brněnský brankář i proti Vlachovskému o chvíli později. Poté se Zbrojovka alespoň trochu oklepala a snažila se o korekci skóre, nadšeně bojující domácí ovšem nic takového nepřipustili a mohli tak oslavit tři body. Zbrojovka naopak poprvé v sezóně vyšla bodově naprázdno.

Trenér Dostálek po prohře v Prostějově
A-tým
07.08.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po prohře v Prostějově

B r n o – Po dvou výhrách inkasovali Zbrojováci na hřišti Prostějova tvrdý direkt, cestou do Brna...
Jiří Floder po utkání v Prostějově
A-tým
07.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Jiří Floder po utkání v Prostějově

B r n o – Ještě ráno počítal Jiří Floder s tím, že při utkání v Prostějově usedne na lavičku....
PREVIEW: Třetím soupeřem je Prostějov!
A-tým
06.08.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: Třetím soupeřem je Prostějov!

B r n o - Zbrojovka má před sebou třetí utkání ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. V sobotu 7. srpna se Brňané...

Fotogalerie

Všechny fotografie