Fantazie na Srbské! Řezníček čtyřmi góly režíroval destrukci Jihlavy

Fantazie na Srbské! Řezníček čtyřmi góly režíroval destrukci Jihlavy

B R N O - V rámci čtvrtého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Zbrojovka musela doma popasovat s jihlavskou Vysočinou. Brňané od prvních minut kráčeli za vítězstvím, které čtyřmi góly podtrhl Jakub Řezníček. Zbrojovka se tak díky třetí výhře v sezóně posunula na druhou pozici v tabulce.

Ještě před utkáním pozdravil diváky čerstvý olympijský medailista, brněnský rodák a fanda Zbrojovky David Kostelecký, který od předsedy představenstva Zbrojovky Václava Bartoňka a prvního náměstka primátorky města Brna Petra Hladíka převzal mimo jiné i dres se symbolickým číslem 43+6 (což je jeho nástřel z olympijského finále).

A zdálo se, že přítomnost slovutného střelce probrala jiného snajpra. Zbrojovka totiž vletěla do utkání excelentně a v sestavě i s mladíky Endlem a Ševčíkem nakonec nabídla gólově bohaté představení. Už v osmé minutě vyslal Zavadil Hladíka vstříc brance, ale brněnský forvard přestřelil. O chvíli později mohl otevřít skóre Hrabina, který využil toho, že Řezníček perfektně clonil, ale i přes potíže si Vejmola poradil a vyrazil na roh. Z nařízeného rohu se k centru dostal Ševčík, který neomylně našel hlavu Jakuba Řezníčka a ten poprvé v zápase dostal míč do sítě - 1:0.

Navýšit vedení mohl Přichystal, jenž se sám hnal na Vejmolu, míč ale poslal nad bránu. Srovnat pak mohl z brejku Křivánek, ale tváří v tvář Berkovcovi si neporadil a z tohoto souboje vyšel vítězně brněnský fantom. Obratem si Zbrojovka vypracovala vedení o dvě branky. Hostující obrana pod tlakem naservírovala míč k Jakubu Řezníčkovi a ten neměl problém zvýšit - 2:0. V závěrečné pětiminutovce domácí fanoušci museli přežít dvě infarktové situace. Nejprve se sám na Berkovce řítil Vlček, ale domácí gólman se nenechal vyvést z míry a podržel svůj tým. Na druhé straně se málem dočkal hattricku Řezníček, ale jeho teč po parádní Ševčíkově přihrávce skončila jen na tyči. Poločas tak ovládla Zbrojovka poměrem 2:0.

Krátce po pauze byl opět blízko hattricku Řezníček, jeho utažená rána skončila vedle vzdálenější tyče. Mrzet to však domácí fanoušky nemuselo. V padesáté minutě se totiž znovu po rohu Ševčíka zjevil na bližší tyči právě Jakub Řezníček a Vejmola zasáhl až za brankovou čárou - 3:0. Brněnští fanoušci byli v euforii, gól byl takřka zrcadlovou kopií toho prvního.

Brňané i přes poměrně vysoké vedení nepolevovali a pokračovali v ohrožování branky. A dočkali se dalšího zásahu. Dvacet minut před koncem utkání vyslal střídající Texl do vápna prudký centr, který si nenašel nikdo jiný než Jakub Řezníček a zapsal se do listiny střelců počtvrté. Zbrojovka pokračovala v aktivitě a po centru Fouska se opřel do míče Zikl, jeho ránu však nešťastně zblokoval Řezníček. Míče v síti se všichni přítomní dočkali v 81. minutě, kdy se po krásném ťukesu dostal před Vejmolu opět neuvěřitelně hrající Řezníček a prosadil se popáté v zápase. Bohužel pro domácí byl máván ofsajd.

Nikoho z Brňanů to však přehnaně mrzet nemuselo, neboť Zbrojovka napravila zaváhání z Prostějova a výhrou 4:0 se posunula na druhou příčku tabulky FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Čtyřgólový Řezníček: Góly jsou i zásluhou kluků, kteří mi šance připravili
A-tým
16.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Čtyřgólový Řezníček: Góly jsou i zásluhou kluků, kteří...

B r n o - Dva góly, to se občas stává. Tři? Naposledy v červenci 2020 Adrián Čermák. A čtyři? To už...
VIDEO: Dva rohy, dva góly. Snad jsme se vrátili na vítěznou vlnu, věří Ševčík
A-tým
16.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Dva rohy, dva góly. Snad jsme se vrátili na...

B r n o – Dva dny po devatenáctých narozeninách nastoupil Michal Ševčík premiérově v základní...
VIDEO: Trenér Dostálek po výhře s Jihlavou
A-tým
15.08.2021 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po výhře s Jihlavou

B r n o - Na prohru v Prostějově dali Zbrojováci zapomenout tím nejlepším možným způsobem - doposud...

Fotogalerie

Všechny fotografie