Neproměněné šance stály Zbrojovku body, s Varnsdorfem remizovala

Neproměněné šance stály Zbrojovku body, s Varnsdorfem remizovala

B R N O - Brněnská Zbrojovka se v šestém kole F:NL střetla s Varnsdorfem. V utkání dvakrát vedla, bohužel řada dalších možností gólem neskončila a hosté dokázali pokaždé ze vzduchu srovnat. Po remíze 2:2 tak Brňané ztratili první domácí body.

Trenérské duo Dostálek - Dojčan mohlo v základu přivítat Zavadila, který se vrátil po vynucené pauze. Poprvé se, alespoň na střídačce, ukázal i uzdravený Šural.

První čtvrthodina domácím Brňanům příliš nevyšla, což symbolicky završil nešťastný moment - kapitán Zavadil si bohužel přivodil svalové zranění a jeho místo musel zaujmout Jiří Texl. Zavadil tak jen ze zámezí sledoval jak v sedmnácté minutě trefil Jakub Přichystal z velkého úhlu tyč hostující branky.

Zbrojovka měla herní převahu, ale neodkázala ji zúročit v gólovou šanci. To se povedlo až v samotném závěru první půle, kdy Bariš poslal do vápna přesný centr a nejlepší střelec soutěže Jakub Řezníček míč neomylně poslal do sítě - 1:0. O pár minut později se do podobné šance dostal Přichystal, ale jeho pokus minul tři tyče hostující branky. Poločas tak Zbrojovka opouštěla v těsném vedení.

Zbrojovka mohla svůj náskok zdvojnásobit po dvaceti minutách druhé půle, kdy centr Bariše prodloužil Řezníček na Štěrbu, ten umístil svou hlavičku přesně k tyči, ale Richter si poradil a skvělým zákrokem udržel hosty ve hře. Ba co víc, o pět minut později mohl sledovat, jak brněnská obrana nechala po rohu hlavičkovat Lukáše Huška, který srovnal gólový účet zápasu.

V 74. minutě poslal kouč Dostálek do hry Fouska a byl to dobrý tah. O tři minuty později se totiž po Přichystalově rohu prosadil právě Adam Fousek, který se netradičně hlavou nemýlil a vrátil Zbrojovce vedení. Navýšit na rozdíl dvou branek mohl a měl Jiří Texl, který první ranou nechal vyniknout Richtera a druhou poslal na opuštěný sektor S. A přišel trest.

V 84. minutě proletěl centr od rohového praporku vápnem až k Ondřeji Bláhovi, ten si věděl rady a zařídil Varnsdorfu druhé srovnání. Flinta v závěru poslala do hry i matadora Štepanovského ,který se mohl stát hrdinou, ale jeho ránu v devadesáté minutě zlikvidoval Adam Richter. Ani další možnosti se neujaly, Brňané tak letos poprvé doma ztratili dva body.

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Varnsdorfem
A-tým
29.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Varnsdorfem

B r n o - Zatímco vyrovnané zápasy dokázala letos Zbrojovka zlomit ve vítězství, ten zdánlivě...
VIDEO: Tříbodový gól by chutnal líp, mrzí Fouska
A-tým
29.08.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Tříbodový gól by chutnal líp, mrzí Fouska

B r n o - Adam Fousek dnes jako střídající hráč vrátil svým prvním letošním ligovým gólem Zbrojovce...
PREVIEW: V neděli hostíme Varnsdorf!
A-tým
27.08.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: V neděli hostíme Varnsdorf!

B r n o - Zbrojováci se o víkendu potřetí v této sezóně představí na domácím hřišti. V neděli 29....

Fotogalerie

Všechny fotografie