Zbrojovka otočila duel s Vlašimí a upevnila si první příčku!

Zbrojovka otočila duel s Vlašimí a upevnila si první příčku!

B R N O - Třinácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivedlo na Srbskou nevyzpytatelného soupeře v podobě čtvrté Vlašimi. Brněnský tým sice nezachytil vstup do zápasu, ale ještě v poločase vyrovnal Řezníček a o výhře Flinty rozhodl ve druhé půli Honza Hladík. Zbrojovka tak zůstává na první pozici a je jisté, že minimálně sedmibodový zisk si ponechá i po odehrání 13. kola.

Vstup do zápasu nevyšel domácím, kteří nasadili totožnou sestavu jako minulý víkend, úplně dle představ. Už ve druhé minutě totiž posílal hostující Blecha do vápna prudký centr a nechybělo mnoho k tomu, aby jej Rigo usměrnil do sítě. O chvíli později už hosté mířili přesně, i když se štěstím. Střelu Blechy, která mířila mimo branku, usměrnil mezi tři tyče Denis Alijagić a Floder byl bez šance - 0:1. Další šanci hostí měl v 17. minutě Rigo, ale výborný Štěrba skluzem odzbrojil středopolaře hostí a vybojoval odkop. A pak už se obraz hry začal měnit.

Zbrojovka se osmělila po pětadvaceti minutách hry a rovnou to skončilo gólem. Fousek vybojoval míč pro Ševčíka, který jej předložil Jakubu Řezníčkovi, který se nemýlil a pod Řehákem dostal míč do sítě - 1:1. Na druhé straně však obratem hrozila Vlašim. Nejprve se do šance dostal Višinský, jehož perfektně vyčapal Floder. O chvíli později zahrozil střelec prvního gólu - Denis Alijagić, jenž z penalty přestřelil. Strhnout vedení na stranu Brna mohl střelec první branky Jakub Řezníček, ale po přihrávce Ševčíka nechal vyniknout brankáře Řeháka. O chvíli později spálil velkou šanci Fousek, jenž z pravé strany vápna trefil jen Řeháka. Poločas tak přinesl remízu 1:1.

Hned z kraje druhého poločasu měl gól na noze Adam Fousek, ale jeho prudká rána těsně minula bližší tyč. V další šanci se zjevil Michal Ševčík, jenž si ve 49. minutě navedl míč na střed a střelou na vzdálenější tyč těsně minul. Zbrojovka prahla po gólu a velice blízko mu byl, těsně před hodinou hry, Jakub Řezníček. Centr Přichystala ale poslal jen do míst, kde stál Řehák.

Mrzet jej to však nemuselo. O pár minut později sice Kuba Přichystal spálil velkou šanci, když svůj únik zakončil jen do hlavy brankáře Řeháka, ale pokračující akce dostala míč na penaltu k Řezníčkovi, který z otočky nechal vyniknout opět fantoma hostující branky. Ten vyrazil míč jen k Janu Hladíkov, který se nemýlil a poslal ho do odkryté branky. Třetí branku mohl přidat Fousek, jenž dostal famózní pas od Ševčíka. Domácí středopolař však po sprintu po celé délce hřiště nenašel síly na přesnější zakončení a těsně minul.

Zbrojovka náskok pojistit nedokázala, na druhou stranu toho soupeři mnoho nedovolila a mohla tak oslavit desátou výhru v sezóně (z toho osmou o gól). V neúplné tabulce má aktuálně desetibodový náskok na druhou pozici.

VIDEO: Měl jsem lehkou pozici, popisuje vítězný gól Hladík
A-tým
30.10.2021 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

VIDEO: Měl jsem lehkou pozici, popisuje vítězný gól...

B r n o - Zbrojovka si proti Vlašimi připsala desátou výhru v sezóně, i když vítězství nad...
VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Vlašimí
A-tým
29.10.2021 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Dostálek po utkání s Vlašimí

B r n o - Zbrojováci předvedli v utkání s Vlašimí obrat ve skóre a vybojovali tak jubilejní desátou...
VIDEO: Šli jsme si za tím, těšilo Řezníčka po utkání s Vlašimí
A-tým
29.10.2021 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

VIDEO: Šli jsme si za tím, těšilo Řezníčka po utkání s...

B r n o – Jeden gól vstřelil, na druhém se výrazně podílel. Útočník Jakub Řezníček proti Vlašimi...

Fotogalerie

Všechny fotografie