MOL CUP: Drama v Kroměříži rozetly až penalty

MOL CUP: Drama v Kroměříži rozetly až penalty

K r o m ě ř í ž - Nečekaně dramatickou zápletku mělo utkání 2. kola MOL Cupu na hřišti Kroměříže. Po základní hrací době skončilo remízou 1:1, v prodloužení padlo taktéž po gólu na obou stranách a postup si tak Zbrojovka zajistila až po penaltách.

Zprvu přitom dramatu nic nenasvědčovalo. Zbrojovka, za kterou nastoupil poprvé v základní sestavě Lacík, soupeře několikrát sevřela a ve 12. minutě šla do vedení. Texlův centr poslal hlavou do sítě Jan Hladík.

Chvilku poté pálil znovu Hladík těsně vedle, Texlův štiplavý pokus gólman domácích vyrazil. Mimo pálil i Sedlák, na jeden z rohových kopů jen těsně nedosáhl Fousek. A přišel trest - po rohovém kopu domácích se do míče opřel Červenka a nádhernou ranou srovnal. Jeho volej byl prvním střeleckým pokusem, který mířil mezi brněnské tyče, a zařídil poločasovou remízu.

Do druhé půle poslal kouč Dostálek dva čerstvé hráče - Moravce a Přichystala. Zejména druhý jmenovaný hodně zaměstnával obranu domácích, jenže i ti dokázali nebezpečně zahrozit, a to hlavně po standardkách. Z jedné z nich trefili dokonce v úvodu půle břevno.

Šance a pološance se střídaly, Hlavica hlavičkoval nad bránu, Ševčíkovi rána v dobré pozici nesedla. V poslední čtvrthodině před Floderem několikrát zahřmělo po rohových kopech, domácí dostali míč i do sítě, ale máván byl ofsajd. A tak se šlo do prodloužení.

V něm začalo lépe Brno, Přichystal pronikl do vápna a posadil gólový centr na hlavu Michala Ševčíka. Jenže za pět minut bylo srovnáno, když Flodera prostřelil Houser. Ševčík poté trefil tyč, Přichxstal zase břevno, ale další branka už nepadla.

Duel tak dospěl do penalt. Prvních osm střelců nezaváhalo, byť Floder si dvakrát na míč sáhl. Za Zbrojovkku postupně uspěli Čermák, Ševčík, Štepanovský a Hlavica. Pátá penalta domácích šla mimo, ale Matula nerozhodl, vychytal jej gólman. Šestou penaltu zneškodnil Floder, ovšem Lacík také minul. Naštěstí pro Brno Floder tasil ještě jeden zákrok a Lukáš Kryštůfek už dokázal v sedmé sérii rozhodnout.

Trenér Dostálek po utkání v Kroměříži
A-tým
25.08.2021 | Martin Lísal

Trenér Dostálek po utkání v Kroměříži

K r o m ě ř í ž – Penaltový rozstřel? Ten si Zbrojovka zkusila naposledy v zimě 2020 na Maltě ve...
PREVIEW: V poháru nás čeká Kroměříž
A-tým
24.08.2021 | Martin Lísal

PREVIEW: V poháru nás čeká Kroměříž

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky se po šesti letech vydají na stadion Hanácké Slavie Kroměříž. Ve...

Fotogalerie

Všechny fotografie