Zbrojovka v nastavení sestřelila mistra!

Zbrojovka v nastavení sestřelila mistra!

Vydařený zápas má za sebou brněnská Zbrojovka. Po gólu Zavadila vedla, na jeho branku sice dokázal odpovědět Bosančič, ale po vyloučení Váchy v nastavení sestřelil Slovan střídající hrdina - Daniel Přerovský.

Za pravého podzimního počasí čekal Zbrojovku ostrý test, kdy se musela postavit loňským mistrům a současným sousedům v tabulce z Liberce. Velkým otazníkem bylo hlavně to, jak se Zbrojovce podaří nahradit zraněného kapitána a lídra týmu, Petra Švancaru. Na kluzkém trávníku se do první vážnější šance dostali domácí, ale Mezlík v 7. minutě pouze vyprášil Hauzrovi rukavice.

I když se na složitém terénu oba týmy snažily o kombinační fotbal, fanoušci příliš šancí neviděli. Hosté domácím zatopili až v závěru první půle, kdy napřed po hlavičce Šurala zachránila Petra tyč, poté zastavil další Šuralovu ránu sám a střela Štajnera skončila vysoko nad. Sebevědomí prokázal brněnský golman i v poslední minutě poločasu, kdy si kličkou troufl na Michaela Rabušice a o pár okamžiků později se po hvizdu hlavního rozhodčího Jílka šlo do kabin za stavu 0:0.

Druhá půle od začátku přinášela to, co té první chybělo – šance. Ve 49. minutě pálil těsně vedle Halaška, v 56. minutě však již mohla brněnská radost propuknout naplno. Pavel Zavadil kousek za vápnem zaseknul balon, nachystal si jej na pravačku a ranou k tyči nedal Hauzrovi nejmenší šanci. Dirigent brněnské hry tak potvrdil skvělou formu a poslal domácí do vedení.

Ani přes nepříznivý výsledek se Slovanu nedařilo dostat domácí pod tlak a Zbrojovka pokračovala v aktivní hře. V 75. minutě vypustil nebezpečnou ránu z velké vzdálenosti David Pašek, chyběla jí však přesnost. O minutu později však domácí zmrazila ojedinělá akce domácích. Bosančić se po kombinaci Slovanu vřítil z úhlu do vápna a jeho překvapivou střelu nedokázal Petr vyrazit – 1:1.

V závěru se Zbrojovce otevřela šance na rozhodnutí, když pět minut před koncem poslal rozhodčí Jílek předčasně do kabin Váchu. V 88. minutě vyslal Petr výkopem do šance Lutonského, jeho ráně z voleje ale chyběly centimetry. Rozhodnutí mělo tak utkání ve svém scénáři ponecháno až na nastavení. Pavel Mezlík vyslal z dálky tvrdou ránu, Hauzr ji dokázal pouze vyrazit před sebe a důrazný Přerovský tak sestřelil mistra ve druhé minutě nastavení!

Video (ZbrojovkaTV)

Video (ČT):

Pavel Zavadil patří v lize k nejlepším, chválil trenér Čuhel po utkání s Libercem
07.10.2012 | Martin Lísal

Pavel Zavadil patří v lize k nejlepším, chválil trenér...

V záplavách deště a na těžkém terénu byl nakonec k vidění dramatický duel, který v samém závěru...
Opěvovaný středopolař překonal zranění a znovu svým výkonem uchvátil tribuny
07.10.2012 | Pavel Rosendorf

Opěvovaný středopolař překonal zranění a znovu svým...

Na adresu Pavla Zavadila se snáší jedna pochvala za druhou, ódy na něj pějí nejen spoluhráči a...
Nemířil jsem, popisuje s úsměvem svou první ligovou branku Daniel Přerovský
07.10.2012 | Pavel Rosendorf

Nemířil jsem, popisuje s úsměvem svou první ligovou...

Když vybíhal na trávník, scházelo do konce utkání něco málo přes deset minut. V druhé minutě...

Fotogalerie

Všechny fotografie