Brněnské derby pro Zbrojovku, výhru trefili Pázler s Magerou

Brněnské derby pro Zbrojovku, výhru trefili Pázler s Magerou

B R N O - První brněnské derby po třiceti letech ovládla Zbrojovka. Zápas před více než osmi tisíci diváky přinesl řadu šancí a dvě branky do sítě Líšně. V první půli se trefil Pázler, pojistku přidal parádními nůžkami střídající Magera.

Zbrojovka vstoupila do zápasu i s Vaňkem a Šmídem v sestavě aktivně. Hned ve třetí minutě mohl otevřít skóre Šimon Šumbera, ale z pravé strany rozvlnil jen a pouze boční síť branky. O malý moment později se po pravém křídle hnal navrátilec Ondřej Vaněk, pokusil se centrem najít Jana Pázlera, ale na něj byl Vaňkův pas příliš prudký a míč se tak odkutálel až k postranní lajně. Velký tlak si vytvořili domácí kolem desáté minuty, kdy se Šustr skutečně musel otáčet a likvidovat neuvěřitelných šest rohových kopů.

Změny skóre si diváci na Srbské dočkali až ve dvaadvacáté minutě. Lukáš Kryštůfek našel fantastickou přihrávkou rozběhnutého Jana Pázlera, který tváří v tvář Šustrovi nezaváhal a podél jeho levé nohy poslal míč do sítě - 1:0. Takřka z protiútoku zahrozili hosté, na rohový kop si naskočil obránce Ševčík a rozezvučel břevno.

Aby těch šancí nebylo málo, tak o další minutu později se hnal na Šustra osamocený Ondřej Vaněk, kterého však stačil doběhnout jeden z bránících hráčů a zamezit mu v lepším zakončení. I přesto dokázala Vaňkova střela potrápit Šustra. Líšeň měla s ofenzivní snahou Zbrojovky velké starosti. V sedmatřicáté minutě se po spolupráci s Pázlerem dostal do šance Růsek, ale nedokázal trefit branku Líšně.

Hned z kraje druhé poloviny mohl navýšit vedení “Flinty” Peter Štepanovský, jenž se snažil využít zaváhání Šustra, který počítal s centrem. Slovenský křídelník trefil bohužel pro domácí jen tyč. Deset minut po přestávce mohlo být srovnáno. Odražený míč propadl k Ševčíkovi, ale ten ve své druhé velké šanci opět selhal a poslal míč těsně vedle pravé tyče.

V sedmapadesáté minutě vytvořil velkou šanci Růsek, jenž přihrál před branku Šumberovi, ale ten v jasné šanci netrefil, podobně jako Ševčík na straně druhé. Po nakrátko rozehraném rohu se poté do střely opřel Hladík. Bohužel pro něj ji těsně před Floderem jeden z jeho spoluhráčů tečoval nad branku Zbrojovky.

V sedmdesáté minutě se hnal na Flodera osamocený Rolinek, ale po kličce mu míč utekl do zámezí. V 79. minutě to hledištěm na Srbské jen zahučelo. Po kontaktu s Floderem upadl ve vápně Fila, ale naštěstí pro domácí se penalta nepískala. Definitivní rozhodnutí tak přišlo v 84. minutě, kdy Vaněk nádherně vysunul Eismanna, který centrem našel Lukáše Mageru a ten efektně poslal míč nůžkami do sítě - 2:0. V závěru ještě Líšeň kopala nepříjemný volný kop, ale Floder si poradil a Zbrojovka tak doma mohla začít slavit výhru 2:0.

Debutant Vaněk děkoval divákům: Jsme šťastní, moc nám pomohli
16.09.2019 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

Debutant Vaněk děkoval divákům: Jsme šťastní, moc nám...

B r n o - Více než čtvrt roku nehrál soutěžní zápas, na jih Moravy se vrátil s ambicemi pomoci...
VIDEO: Sestřih utkání s Líšní (2:0)
16.09.2019 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč.

VIDEO: Sestřih utkání s Líšní (2:0)

B r n o - Fotbalisté Zbrojovky porazili v utkání 8. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v městském derby...
VIDEO: Trenér Šustr po utkání s Líšní
14.09.2019 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Šustr po utkání s Líšní

B r n o - Po utkání s Líšní se na pozápasové tiskové konferenci potkali dva trenéři, kteří se dobře...

Fotogalerie

Všechny fotografie