Ztracené dva body. Penalta připravila Zbrojovku o výhru nad Příbramí

Ztracené dva body. Penalta připravila Zbrojovku o výhru nad Příbramí

B R N O - Fotbalisté Zbrojovky se v důležitém domácím utkání s Příbramí museli přes nadějný úvod spokojit s bodem. Domácí poslal do vedení Hladík, Zbrojovka měla i další šance, ty ale nevyužila a soupeř ve druhé půli z penalty srovnal.

Zbrojovka chtěla proti Příbrami navázat na výhru z Jablonce a na Srbské mohla jít do vedení hned po první odehrané minutě. Středočeši nechali ve vápně osamoceného Jana Hladíka, ten ale ke smůle Zbrojovky v ideální pozici netrefil míč čistě a Kočí v bráně hostů jej dokázal zpacifikovat. Úvodní varování pro Příbramské nicméně nebylo dostatečným. Moravcova prudká přihrávka před bránu propadla přes Kočího k nohám Jana Hladíka a z této pozice už se brněnský střelec mýlit nemohl. 1:0 pro Zbrojovku.

Zbrojovce se v úvodu dařilo dostávat za obranu především po krajích hřiště a další nebezpečí přišlo po deseti minutách z levé strany. Unikající Fousek našel pod sebou ve vápně Kubu Přichystala, ten ale tísněn poslal míč jen těsně nad břevno. V 19. minutě se Hladík ocitl pro změnu v roli asistenta, když jeho centr odvrátila obrana pouze k volnému Štepanovskému. Na toho již zívala odkrytá brána, ve snaze o pohotové zakončení se ale slovenská stálice v dresu Zbrojovky nestihla včas zpevnit a míč tak ve výsledku skončil hodně mimo. Příbram ve zbytku půle přidala na aktivitě, s útočnou snahou hostí však Brno mnoho starostí nemělo. Naopak nebezpečně působily zbrojovácké kontry, ve kterých chyběla Šumberovi i Štepanovskému větší preciznost v předfinální fázi. Poločasové skóre tak určila Hladíkova trefa z úvodu.

Prvních dvacet minut druhé půle se neslo především v duchu boje o střed hřiště, až v 68. si tak mohl Floder připsat vůbec první pořádný zákrok. Vávrův střílený centr ze standardní situace mířil na bránu a brněnský gólman musel míč boxovat do bezpečí. Hned o minutu později zahrozil na druhé straně Kotula, jehož tečovaný obstřel z hranice vápna proletěl kolem levé tyče Kočího branky.

Brno i nadále bez větších problémů odolávalo příbramskému obléhání, o to více pak domácí mohla mrzet situace ze 78. minuty, kdy Čermák v souboji o míč zasáhl Vávrův kotník a nařízenou penaltu přetavil ve vyrovnávací gól Tomáš Pilík.

Penalta se o tři minuty později pískala i na druhé straně po faulu na Čermáka, hlavní sudí Orel byl ale rozhodčím u videa přizván k tomu, aby se na celou situaci podíval ještě jednou, nakolik se střet odehrál na hranici vápna. Nakonec se nekopal ani přímý kop a následoval pouze míč rozhodčího. Ve zbytku času se Zbrojovka ještě snažila výsledek zápasu zvrátit zpět na svou stranu, veškerá útočná aktivita domácích ale byla posouzena jako útočný faul a Brno tak ze zápasu, ve kterém dlouhou dobu vedlo a soupeře ze hry prakticky nepustilo do žádné šance, bere pouze bod.

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Příbramí
A-tým
22.11.2020 | Martin Lísal. FOTO: Martin Tajč

VIDEO: Trenér Machálek po utkání s Příbramí

B r n o – Rychlý gól, pak další možnosti. V úvodu utkání se zdálo, že Zbrojovka venkovní výhru...
VIDEO: Bod je pro nás málo, mrzí střelce Hladíka
A-tým
22.11.2020 | Daniel Kinc, Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas.

VIDEO: Bod je pro nás málo, mrzí střelce Hladíka

B r n o - V duelu s Příbramí otevřel skóre zápasu, nakonec ale radost neměl. Jan Hladík dal svůj...
Trenér Machálek před utkáním s Příbramí
A-tým
20.11.2020 | Martin Lísal

Trenér Machálek před utkáním s Příbramí

B r n o – Po dvou týdnech reprezentační přestávky se Zbrojováci pilně připravují na další utkání. V...

Fotogalerie

Všechny fotografie