V neděli se představíme v Českých Budějovicích!

V neděli se představíme v Českých Budějovicích!

B r n o - Po remíze s pražskou Slavií už Zbrojováci vyhlížejí další dubnový zápas, v neděli 11. dubna se představí na hřišti Českých Budějovic! Utkání má výkop ve 14 hodin a jeho průběh můžete sledovat na O2 TV.

České Budějovice jsou v tabulce aktuálně desáté a na výhru čekají jen o kolo méně, než Zbrojovka. Ovšem v posledních duelech si tým z jihu Čech nevedl zle - remizoval se Spartou a těsně prohrál v Plzni.

"Je to velmi těžký soupeř, k utkání přistupujeme s respektem. V Plzni Budějovičtí bojovali do posledních vteřin o body, podali výborný výkon proti silnému soupeři. Doma jsme s nimi navíc prohráli, tohle všechno vnímáme a víme, že nás čeká hodně náročný test," říká před cestou do Českých Budějovic trenér Dostálek.

Také Zbrojováci se ovšem mohli povzbudit slušným představením proti jednomu z favoritů - o minulém víkendu remizovali s vedoucí Slavií. "Věříme, že remíza s mistrem nám může pomoci, ohlasy byly spíše pozitivní, což může hráčům zvednout sebevědomí. Odstup nenarostl, ale pořád jsme na sestupové pozici, což nám velí uspět," pokračuje kouč.

Realizační tým může pro utkání počítat i se Sedlákem a Přichystalem, kteří pro menší zdravotní problémy vynechali minulý duel. "Čeká nás náročný duben, musíme do toho jít s odhodláním. Kádr je poměrně početný, na marodce zůstává Šural s Vaňkem, ještě uvidíme, co přinesou testy. S hráči jsme měli pohovory, hráli jsme motivační tréninkový zápas, všichni vnímají, že bojují o místo, posty jsou zdvojené i ztrojené. Konkurence nás nutí pracovat tím víc."

Ve vzájemných duelech se doposud lépe dařilo Zbrojovce, zatím poslední měření sil ovšem na podzim ovládli Jihočeši, jak již zaznělo. Stejným výsledkem (3:1 pro hosty) skončil i doposud poslední výjezd Brňanů na Střelecký ostrov v nejvyšší soutěži (na jaře 2015). V předloňských bitvách ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE naopak oba soupeři uhájili domácí hřiště (Zbrojovka vyhrála 2:1, České Budějovice pak v odvetě 3:2).

Celková bilance se příliš neliší od té v samostatné lize - před rozpadem Československa se Brňané s Českými Budějovicemi potkali v nejvyšší soutěži jen dvakrát, shodou okolností v poslední federální sezóně. V ročníku 1992/93 zvítězili Bobíci doma 1:0 brankou Libora Soldána, v odvetě se urodila remíza 1:1 (gólem k ní pomohl Wagner). Urputné bitvy ovšem oba sokové sváděli ve druhé lize (řeč o tom byla například v jednom z dílů našeho historického seriálu - o postupu v roce 1989).

Hráčů, kteří prošli oběma kluby, byla v minulosti celá řada - v nedávné době šlo třeba o Tomáše Janotku, Pavla Mezlíka, Michaela Rabušice, Jaroslava Černého či Michala Škodu, který na jihu Čech hostoval; ještě dříve to byl například Patrik Holomek. V Brně působil současný trenér Českých Budějovic David Horejš, v Dynamu hrál v minulosti brněnský záložník Čermák.



Vzájemná bilance v soutěžních zápasech: 35 zápasů (13 – 12 – 10), skóre 53:37

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Pavel Holomek, Milan Pacanda, Petr Křivánek, Richard Dostálek - David Lafata, Karel Vácha (všichni 3 branky).

Prošli oběma kluby: Adrián Čermák - David Horejš (trenér).

Poslední vzájemný zápas: 6.12.2020, Zbrojovka - Č. Budějovice 1:3. Branky: Růsek - Brandner 2, Čavoš.

další články

Sváček o vítězném gólu: Trefil to hezky, bohužel jsem na to nedosáhl
A-tým
08.05.2024 | Martin Lísal. FOTO: Petr Nečas

Sváček o vítězném gólu: Trefil to hezky, bohužel jsem...

B r n o – Už se zdálo, že gólman Dominik Sváček v dnešním utkání vychytá druhé čisté konto v řadě....
VIDEO: Trenér Kříž po utkání se Žižkovem
A-tým
08.05.2024 | Martin Lísal

VIDEO: Trenér Kříž po utkání se Žižkovem

B r n o – Zbrojováci dnes přivítali Žižkov s jasným cílem – navázat na výhru v Příbrami a vylepšit...
Fotbalisté Brna doma nestačili na Žižkov
A-tým
08.05.2024 | Daniel Kinc. FOTO: Petr Nečas

Fotbalisté Brna doma nestačili na Žižkov

B R N O - Ve vloženém 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítali fotbalisté Zbrojovky na státní svátek...